Юрій Сьомін: «У футболі не можна гарантувати перемоги»

Юрій Сьомін: «У футболі не можна гарантувати перемоги»

Сьогодні на заміській базі в Кончі-Заспі відбулося відкрите тренування «Динамо», в рамках якого на питання журналістів відповів головний тренер команди Юрій Сьомін.

- Ми розуміємо, що не вдасться уникнути питань стосовно минулої гри з «Рубіном», але необхідно вже думати про завтрашній матч із «Карпатами». У футболі не можна гарантувати перемоги, оскільки є багато різних обставин. Приміром, ви відзначали хорошу готовність команди після матчу за Суперкубок, але сталася поразка, яка подіяла на нас психологічно. Зараз для нас найголовніше – думати про майбутнє, оскільки змінити вже нічого не можна. Ми нічого у своєму напрямі змінювати не будемо – як у плані тренувальної роботи, так і ведення комбінаційної гри. Будемо намагатися підсилювати позиції, виключати якісь помилки, але будемо дотримуватися обраного напряму. Тим паче, він приносив плоди, і в цьому плані в мене немає жодних сумнівів.

До матчу з «Карпатами» готуються всі гравці, за винятком Шовковського. В Олександра давня травма плеча, через яку він не поїде й до розташування збірної України. Інші всі готуються. «Карпати», хоч і мають у своєму активі не так багато очок, провели дуже багато ігор на достатньо хорошому рівні, успішно виступили в попередньому раунді Лізі Європи, тому нам необхідно серйозно підготуватися до майбутнього поєдинку.

- Мілевський повернувся до першої команди?

- Так, він тренується разом з усіма. Та й ніхто нікуди не уходив. Сьогодні з першої команди за дублюючий склад грали Кравець, Корреа та Калитвинцев.

- На який термін вибув Шовковський?


- Ми сподіваємося, що ненадовго.

- У завтрашньому матчі з перших хвилин зіграє Коваль?

- Так.

- Чи є у вас конфлікт із Мілевським?

- У мене ні з ким не виникає конфліктів, а поза футболом між нами дружні стосунки. А що стосується футболу, то у тренера, звичайно, завжди є певні претензії.

- Із Шевченком у вас також немає конфлікту? Під час матчу з «Рубіном» між вами сталася невелика сутичка...

- Яка сутичка? Можливо, я щось не так зрозумів?

- Він вам сказав: «Не чіпай мене!» І це чула вся центральна трибуна...

- По-перше, він сказав: «Не чіпайте, я зрозумів». І це нормальна ситуація. Андрій зрозумів, що йому потрібно прийняти мою підказку. Ви вважаєте це конфліктом? А я вважаю це нормальним робочим процесом. Футболісти – це не олов’яні солдатики, які виконують усе, що ти їм кажеш. Інша справа, що ми припускаємося помилок, яких варто було б робити менше. На полі має бути дисципліна. Ви правильно критикуєте нас за результат, але, на мій погляд, матч у Казані ми провели на доволі пристойному рівні.

- Що ви можете сказати про «Літекс», із яким доведеться зустрітися в Лізі Європи?

- Передусім, необхідно подивитися команду в дії. Я ніколи не говорю про суперника заздалегідь. Напевно, ви знаєте, що німецький «Майнц» програв команді, яку до цього в Європі ніхто і не знав. «Літекс» – це двічі чемпіон Болгарії, володар Кубка, якого ми маємо поважати.

- Збоку ваших підопічних можлива недооцінка суперника?

- Нам не можна нікого недооцінювати, як і себе переоцінювати.

- Той факт, що перша гра відбудеться на виїзді, – це плюс?

- Поза сумнівом, нам буде трохи легше. За останній час виступів у єврокубках, як на мене, вперше ми будемо проводити перший матч на виїзді.

- Поясніть ситуацію з Бертольйо та Маграо.

- Бертольйо провели чергову операцію, після якої футболіст знову проходить реабілітацію. А Маграо підшукує собі нову команду. Коли це станеться, мені сказати складно.

- Тобто, ви не розраховуєте на нього?

- Сьогодні ні.

- Алієв за п’ять місяців, проведених у «Динамо», так і не зміг набрати форму. У вас є цьому якесь пояснення?

- Тут проста ситуація – є інші футболісти, які здатні на його позиції скласти конкуренцію. В якихось матчах ми випускаємо його, але він має краще виходити на заміну. Тоді й часу будемо давати йому більше. Все залежить лише від Саші, а не від мене.

- У чому причина того, що останнім часом Мілевський не потрапляє до заявки команди?

- Після першого матчу з «Рубіном» ви самі казали, що, вийшовши на заміну, Мілевський не був схожий сам на себе. Мені це також не сподобалося, тому він зіграв за молодіжну команду для набуття необхідних кондицій. Якщо набере форму, також буде грати.

- Можна казати, що на даний момент основним нападником команди є Ідейє?

- Сьогодні грає Браун. Але якщо він проведе серію невдалих ігор, ми це врахуємо і проведемо відповідні заміни. У нас є 20 футболістів, які мають отримувати певний ігровий час.

- Перерва, пов’язана з матчами збірних, піде команді на користь?

- Не знаю, оскільки 10 чи 11 наших футболістів їдуть до своїх збірних. Тим же африканцям доведеться перенести далекі перельоти. Та й на нас випало серйозне навантаження – за 26 днів, які минули з початку сезону, ми провели вісім ігор. Загалом, ми зіграли три зайвих матчі – за Суперкубок проти «Шахтаря» та два матчі з «Рубіном» у кваліфікації Ліги чемпіонів. І зараз збірникам доведеться зіграти через два дні на третій. Як для початку сезону, це дуже велике навантаження. Наступного тижня в нашому розпорядженні залишиться лише шість-сім гравців.

- У Мілевського немає ані витривалості, ані швидкості, ані удару по воротах. Чому ви його не виставите на продаж?

- Ви знову починаєте ставити мені питання, на які я, звичайно, не буду відповідати. У нього все є!

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер