Юрій Сьомін: «В силі своєї команди я не сумніваюся»

Юрій Сьомін: «В силі своєї команди я не сумніваюся»

Сьогодні відбулася обов'язкова для єврокубкових поєдинків передматчева прес-конференція головного тренера «Динамо» Юрія Сьоміна за участю капітана команди Олександра Шовковського.

- Юрію Павловичу, після матчу з «Металістом» ви скаржилися на недостатню дисципліну своєї команди. Як збираєтеся боротися з цим в майбутньому поєдинку?

- Боремося вже два дні (сміється). Після матчу з «Металістом» ми зібралися з хлопцями і обговорили свої помилки, яких, без сумніву, було достатньо в нашій грі. Втім, гадаю, вони незначні, і ми можемо виправити їх.

- Зараз активно обговорюються майбутні поєдинки з московським «Спартаком». Ви вважаєте, що «Дрогеда» вже пройдена?

- «Дрогеда» ще не пройдена, але ми зобов'язані перемагати цей клуб. На сьогоднішній момент про «Спартак» мені не хотілося б говорити, оскільки офіційно вихід до 3-го кваліфікаційного раунду ми ще не оформили. Завтра на нас чекає важкий поєдинок, оскільки суперник налаштований по-бойовому. Втім, ми також не менш серйозно підходимо до повторного матчу з ірландцями. Футбол є такою грою, в якій багато несподіванок, і наше завдання, – уникнути їх.

Олександр Шовковський: - Якщо говорити про футбол загалом, то виграє та команда, яка більше забиває, а не просто створює моменти. Це стосується як матчу з «Дрогедою», так і поєдинку з «Металістом». І якщо в Ірландії нам вдалося вирвати перемогу, то в чемпіонаті помилки – як в обороні, так і в атаці – не дозволили досягти прийнятного результату. Зараз наша команда готується за принципом «найважливіша гра – найближча». Виходячи з цього принципу, ми готуємося до кожного матчу. Життя нас навчило, що неправильно дивитися на два-три кроки вперед. Потрібно все робити поступово.

- Чи будуть перестановки в складі в порівнянні з невдалим матчем із «Металістом»?

- Матч із «Металістом» був невдалим тільки через результат, а гра, що показали підопічні, була доволі непоганого рівня. Футболісти показали непогану самовіддачу, але поганий відсоток реалізації, а також помилки – як з нашого боку, так і з боку суддівської бригади – призвели до підсумкової поразки. Матч вийшов цікавим, і чим більше таких поєдинків буде, тим буде краще для українського чемпіонату в цілому.

Що стосується змін, то вони будуть. Це пов'язано з тим, що у нас велика група гравців – 18-20 чоловік, які претендують на потрапляння до основного складу. Тим паче, в нас дуже важкий графік – граємо через два дні на третій, через три – на четвертий впродовж усього серпня. Ми просили перенести один матч чемпіонату, але, на жаль, нам не пішли на поступки. Тому гратимемо, як є, і будемо «тасувати» склад. Наскільки у нас вийде – подивимося.

- Ви сказали про суддівські помилки в матчах з «Металістом». Після перегляду суперечливих епізодів ваша думка не змінилася?

- А мені й дивитися не треба. Ми забили чистий гол, коли суддя скасував його через нібито положення поза грою у Бангура, а також не поставив пенальті у ворота харків'ян після гри рукою одного із захисників. В минулому сезоні арбітра, який обслуговував наш матч із запорізьким «Металургом», згодом дискваліфікували за незначну помилку. Зараз проти нас була здійснена груба помилка, і залишається тепер дізнатися, яке ухвалить рішення Комітет арбітрів.

- Хто поїде проглядати найближчі матчі московського «Спартака»?

- На завтрашній матч Кубка Росії проти брянського «Динамо» поїхав Сергій Овчинников, а на поєдинок чемпіонату Росії вирушить, швидше за все, Валерій Зуєв.

- Тренер «Дрогеди» Пол Дулін сказав, що зашкодити виграти його команді може тільки київська спека, а також сильний суперник. Що ви можете порадити ірландцям?

- Ірландцям? Нічого (сміється). Клімат спекотний як для них, так і для нас. А в силі своєї команди я не сумніваюся – вона справді сильна.

- В інтернеті розповсюдилися чутки про прибуття до Києва росіянина Івана Саєнко...

- Я можу говорити про футболіста лише після того, як він прибуде до мене на тренування.

Олексій Семененко: - Сьогодні ми звернулися до президента клубу Ігоря Суркіса з проханням прокоментувати чутки про Івана Саєнко. Як виявилось, інформація з інтернету не відповідає дійсності.

- В той же час Флорин Чернат вже тренується з другою командою…

- Так, Чернат повернувся до нас з оренди. Тривалий час він був травмований, і в загальній групі тренується тільки два-три заняття. Поки що він розпочне роботу з молодіжною командою, а далі буде видно.

- Юссуф займається з Вінченцо Пінколіні за індивідуальною програмою. Він до цих пір травмований?

- Так, поєдинок проти «Дрогеди» Юссуф точно пропустить.

- А коли чекати на його повернення?

- Йому належить пройти контрольне обстеження 7 числа, після чого картина проясниться.

- Ви не вважаєте, що Олександр Шовковський останнім часом припускається дуже багато помилок?

- Ми всі припускаємося помилок. Я не хочу загострювати увагу на індивідуальностях, оскільки всі помилки є спільними. Гадаю, Саша також зробить певні висновки зі своїх промахів.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер