Юрій Сьомін: «Усі футболісти зіграли дуже сильно»

Юрій Сьомін: «Усі футболісти зіграли дуже сильно»

Перемогу «Динамо» над «Спартаком» із рахунком 4:1 можна назвати як закономірною, так і несподіваною. Журналісти, присутні в прес-центрі стадіону «Лужники», перебували в «підвішеному» стані. Київські представники ЗМІ – від радосщыв, московські колеги – від пережитого шоку.

Появу Юрія Сьоміна зустріли оплесками. Як відзначив прес-аташе нашої команди Олексій Семененко, так само Юрія Павловича зустріли і футболісти в роздягальні. Після чого наставник відповів на питання, що цікавили.

- Юрію Павловичу, ви втомилися?

- Ні. Скоріше навпаки – почуваюся легко й добре. Моя команда продемонструвала футбол хорошої якості, і те, про що домовлялися з футболістами, в плані тактики вони виконали беззаперечно. Навіть коли «Спартак» забив перший гол, мої підопічні продовжували грати в тому ж ключі і, як на мене, досягли сьогодні заслуженої перемоги.

- Якими були ваші перші слова, коли увійшли до роздягальні?

- Природно, першими словами були слова радості і привітання гравцям. Втім, радіти довго не доводиться, оскільки 17 серпня у нас календарний матч в чемпіонаті України.

- «Спартак» вас чимось здивував сьогодні?

- (сміх у залі) Не варто применшувати заслугу «Динамо» – мовляв, виграли у слабкої команди. У нас дуже серйозний суперник, а на кону вихід до групового турніру Ліги чемпіонів. Нас критикували після матчів з тією ж «Дрогедою», але ми це витримали і рухаємося далі.

- Після четвертого гола Шовковський хотів приєднатися до футболістів, які святкували забитий м’яч але ви його буквально не пустили на чужу половину поля…

- Залишалося ще п'ять хвилин матчу. Поки він повернувся б до воріт, міг би втомитися, і нам могли забити гол (сміх у залі).

- Юрію Павловичу, що ви зробили з Ель Каддурі? Він сьогодні видав блискучу гру…

- Я гадаю, не тільки Ель Каддурі відіграв сьогодні на високому рівні. Всі футболісти зіграли дуже сильно. Сьогодні вони зробили все можливе, щоб наблизити участь в груповому турнірі.

- Ви стежили за останніми матчами «Спартака»?

- Я завжди стежу за матчами чемпіонату Росії, оскільки в Україні вони транслюються практично в повному обсязі.

- Кожну середу, буваючи в Москві, ви граєте у футбол на «Лужниках». Сьогодні традиція була продовжена?

- На жаль, сьогодні зіграти не вдалося, тому обходилися без мене. Втім, я запросив друзів на футбол, і все ж таки вдалося побачитися з усіма.

- Хотіли б ви у рамках групового турніру Ліги чемпіонів приїхати ще раз до Росії і зіграти проти пітерського «Зеніту»?

- Це було б чудово. Тим паче, із «Зенітом» ми вже грали на зборах. Був цікавий матч, який закінчився внічию 2:2. Втім, необхідно ще пройти до групового турніру – попереду ще повторний поєдинок із «Спартаком».

- Перед матчем уболівальники зустріли ваш вихід на полі свистом. Після матчу – проводжали скандуванням «Сьомін, Сьомін». Приємно було?

- Така тренерська доля. Ніколи не знаєш, якою буде реакція вболівальників.

- Чи зможете ви донести до гравців, що історія з «Дрогедою» не має повторитися? Мається на увазі інфарктна кінцівка в домашньому матчі…

- У матчі з «Дрогедою» ми контролювали перебіг обох матчів. У Дубліні, коли б не фатальне невезіння, ми мали забивати десять м'ячів.

Другим за регламентом відповідав на питання журналістів головний тренер господарів Станіслав Черчесов.

- Вчора у Тарасівці ви говорили, що завдання перед гравцями вже поставлене, завдання ж тренера – дати їм підготуватися. Вам цього не вдалося зробити?

- Перед такими матчами потрібно знаходити певні слова, але не говорити про це постійно. Була розмова, що матч з киянами не тільки дає право на вихід до Ліги чемпіонів, але це ще й важливе дербі. Ми розраховували першими забити гол, щоб "Динамо" грало на контратаках. Але той гол, який ми створили самі собі, надломив команду. Після цього було видно, що команда розклеїлася.

- "Спартак" з інтервалом у місяць програв з великим рахунком принциповим суперникам. Після матчу з ЦСКА ви вигнали з команди кількох основних гравців. Чи будуть зараз які-небудь санкції?

- Ні. Санкцій не буде.

- Чим обумовлені заміни?

- Майдана добре увійшов у гру. Він багато пропустив, в цій грі він зіграв більше, ніж у попередній. Я вважаю, він виглядав гідно. Штранцля поміняв, тому що він припускався грубих помилок, і до того ж необхідно було підсилити центральну лінію. Павлюченко ж втомився й отримав травму.

- Чого було більше – недоліку класу або підготовки, а можливо справа в поганій психології?

- Не можу сказати, що чогось було більше. Ми виконали те, що хотіли, – а саме забили перший м'яч. Безглуздий гол у відповідь нас надломив, і ми втратили ініціативу.

- Чому Саєнко не було навіть у заявці?

- Він пропустив п'ять тижнів, тренується лише два дні. Недоцільно було його випускати в такому стані.

- Чи є ще шанси на продовження боротьби за місце в Лізі чемпіонів?

- Треба бути реалістом. Рахунок 4:1 залишає нам дуже мало шансів, але в нас буде 90 хвилин поєдинку в Києві.

- Коли повернеться Веллітон?

- Він вже три дні тренується за індивідуальним графіком. Зовсім скоро і він, і Павленко будуть в загальній групі. Щоб набрати стовідсоткову форму, їм буде потрібно тижні зо три.

- Чому не вийшло фінальної навали?

- Ви ж бачили, що футболісти намагалися це зробити, але суперник відтягнув великі сили і добре контратакував.

- Що з Павлюченко? Ви сказали, він травмований…

- Він зазнав болючого удару по стегну в першому таймі. Біль дав про себе знати в другій половині гри, і його потрібно було замінити.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер