Юрій Сьомін: «Усі хлопці – повноцінні гравці основного складу»

Юрій Сьомін: «Усі хлопці – повноцінні гравці основного складу»

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін поділився першими враженнями про те, як проходять збори для команди, а також оцінив нинішній стан справ у клубі.

- Юрію Павловичу, Ви задоволені тим, як проходять збори?

- Умови, у яких ми працюємо, мене цілком задовольняють. Чудові поля, готель, гарна погода – всі умови для плідної праці. Враховуючи те, що тут збори проводять також багато європейських команд, можна також проводити велику кількість спарингів.

- Молоді футболісти, які вперше проходять збори з першою командою, справляються з запропонованими навантаженнями?

- Ці хлопці у другій команді також отримали хороше навантаження, тому витримати наші нормативи не становитиме для них труднощів. Побувавши на зборі з першою командою, вони отримають великий досвід і стимул розвиватись далі в професійному плані. Сподіваюсь, зовсім скоро ці хлопці гратимуть в основному складі.

- Які завдання ставляться перед командою на зборах? Чи зміняться вони по приїзді гравців національних збірних? Як-ніяк, важко награвати склад без гравців «основи»…

- Нам потрібно грати і награвати склад із тими футболістами, хто на даний момент перебуває в нашому розпорядженні. Ці хлопці також є повноцінними гравцями основного складу. Футболісти, які виступали в своїх збірних, отримають тиждень відпочинку, який після серії важких матчів для них просто необхідний. По приїзді дивитимемось на їх кондиції, і намагатимемось підвести всіх футболістів до спільного знаменника до старту нового сезону.

- Що можете сказати про бразильського новачка Бетао?

- Бетао – досвідчений гравець. Він устигнув себе зарекомендувати з найкращого боку в чемпіонаті Бразилії, граючи в «Коринтіансі» на будь-якій позиції в захисті. А капітанська пов’язка, яку йому доручили в клубі, підтверджує клас футболіста. Останні півроку він виступав за «Сантос», а тепер, сподіваємось, допоможе і нам.

- Чи плануються інші придбання?

- Важко сказати. Якщо буде можливість придбати гравця хорошого рівня, то ми обов’язково розглянемо його кандидатуру. Але аби кого купувати не будемо. У нас багато молоді, яка активно стукає у двері першої команди, тому потрібно поступово давати і їй шанс.

- Яка ситуація з Марісом Верпаковскісом?

- Після важкої травми у Маріса зараз реабілітаційний період, який він проходить разом із тренером із фізпідготовки. Побачимо, як він себе проявить в останні дні навчально-тренувальних зборів.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер