Юрій Сьомін: «Все залежить лише від нас»

Юрій Сьомін: «Все залежить лише від нас»

«Літекс» – «Динамо». Передматчева прес-конференція

Перед першою зустріччю плей-офф Ліги Європи «Літекс» – «Динамо» наставники обох команд провели прес-конференції. Спочатку на питання журналістів відповідали тренер «Динамо» Юрій Сьомін та капітан Олександр Шовковський.

Юрій Сьомін: - Дуже непростим для нас вийшов матч із «Арсеналом», ми більшу частину часу в ньому провели вдесятьох. У цій зустрічі гравці проявили вольові зусилля, дисципліну, за рахунок цього нам вдалося виграти. Після таких ігор у команді є втрати. Зараз із нами немає Шевченка, він не буде грати мінімум два тижні.

- Літні придбання підсилили конкуренцію в команді. На ваш погляд, склад, який вийшов, проти «Арсеналу», близький до оптимального?

Ю.С.:
- На сьогодні – так, а завтра може бути й інший склад. Потрібно враховувати, що ми проводимо велику кількість матчів, шістнадцятьма гравцями не в змозі впоратися. Сьогодні наша обойма трохи розширена. Найголовніше, щоб гравці, які не виступали певну кількість часу, були в хороших кондиціях. Наприклад, як це сталося з Бетао в матчі проти «Арсенала». Ротація складу має бути.

- В останньому матчі підвів команду Гармаш. Проведена з ним робота дала результат?

Ю.С.:
- Усіх, напевно, цікавить, наскільки його оштрафували. Я це говорити не буду, він усе дізнається, коли прийде за зарплатою. У команді є кодекс штрафних санкцій. Робота з Денисом пройшла добре, він молодий розумний хлопець, хоче грати у футбол. Але емоції на полі не мають переважати.

- Тренери перед матчем провели підготовчу роботу. Гравці відчувають, що попереду останній рубікон в єврокубках, назад шляху немає?

Олександр Шовковський:
- Команда розуміє, що потрібно виходити на поле й показувати гру. Те, до чого ми готувалися на передсезонних зборах і в матчах. Гра може скластися як завгодно, в тому числі й за незапланованим сценарієм. Наше завдання – виходити на поле й показувати рівень готовності сьогодні. Юрій Павлович правильно сказав, що шлях у нас довгий і кожен із гравців має розуміти, що прийшов його час, коли він вийде на поле й повинен підсилити гру. У цьому плані кожен має розуміти, які перед ним стоять завдання. А тактика й установка на гру, це вже інше.

- Вукоєвич сказав, що хлопці перед матчем збиралися разом. Про що була розмова?

О.Ш.:
- Так, у нас були загальні збори. Ми розуміли, що потрапили в ситуацію, виходити з якої потрібно всім разом. Є моменти ігрові, тактичні, а є й такі, на які безпосередньо може вплинути кожен гравець окремо. Ми спробували зрозуміти один одного, у кожного є певні погляди. Домовилися докласти максимум зусиль, щоб колектив, незалежно від того, хто з гравців виходить у цьому матчі на поле, вирішував задачу.

- На ваш погляд, які у «Літекса» сильні якості?

Ю.С.:
- Команда грає в сучасний комбінаційний футбол. Є гравці національної збірної Болгарії, із зарубіжжя. Це кваліфікована команда, яка недаремно двічі поспіль стала чемпіоном Болгарії.

- Гра-відповідь у Києві – перевага для «Динамо»?

Ю.С.:
- Який сенс про це говорити? Шанси в нас однакові. Були моменти, коли ми проходили, першими починаючи вдома, а в останньому випадку поступилися супернику. Тут усе залежить лише від нас, не вважаю, що в «Динамо» є якась перевага.

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер