Юрій Сьомін: «Усіх гравців вдалося зібрати за добу до матчу»

Юрій Сьомін: «Усіх гравців вдалося зібрати за добу до матчу»

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін відповів на питання журналістів у рамках традиційної післяматчевої прес-конференції.

- Дуже добре, що вдалося виграти. Перед цією грою ми мали серйозні проблеми, оскільки всіх гравців вдалося зібрати буквально за добу до матчу. Після матчів за національні збірні є певний психологічний спад у грі футболістів. Я вдячний гравцям, що вони серйозно поставилися до поєдинку, але також є й претензії до них: реалізація моментів, м'яко кажучи, залишається бажати кращого.

- Достатньо довго за межами поля розминався Морозюк. Планували його вихід раніше?

- Ми хотіли на правому фланзі налагодити атакувальні дії, але, повівши в рахунку в два м'ячі, вирішили залишити все, як було.

- Хто в тренерському штабі відповідає за дотримання ліміту легіонерів на полі?

- В мене є блокнот, в якому записаний наш склад. Якщо забуваю, я завжди можу подивитися в цей блокнот.

- Як ви оцінюєте гру Станіслава Богуша у воротах?

- Станіслав грає впевнено – і це найголовніше. На даний момент у нас є два воротарі, які готові грати в основному складі, – це Шовковський і він. Тому задіюватимемо обох воротарів.

- Ви можете якось вплинути на психіку Алієва? В Полтаві посварився із партнером по команді Бангура, сьогодні – з гравцем суперника Євсеєвим...

- Це добре, що Саша емоційний. Навпаки, я вітаю це.

- Так недовго і до червоної картки догратися...

- В сьогоднішньому матчі він не заслуговував вилучення, оскільки в тому епізоді, про який зараз мова, бив його суперник, а не навпаки.

Другим за регламентом звітував перед журналістами головний тренер номінальних господарів Олександр Заваров.

- Грою своїх хлопців я залишився задоволений, незважаючи на те, що в сьогоднішньому поєдинку не змогли взяти участь наші орендовані гравці. Молодь, яка сьогодні вийшла на поле, продемонструвала, що за нормального настрою й нормального ставлення до них вони можуть зростати. Результат для нас не дуже важливий, а от по грі ми виглядали гідно.

- Лисенко й Олійника не вистачало команді?

- Не тільки їх. Також сьогодні не грав Мандзюк. Три гравці, які відіграли всі попередні матчі. Гадаю, якщо гравці йдуть до оренди, то вони мають грати, оскільки ми платимо їм зарплату. Але нічого не поробиш...

- Прокоментуйте ситуацію з розірваним контрактом із Шмаковим?

- Я з ним розмовляв кілька разів. За результатами цих бесід сказав йому лише одне: якщо будеш сильнішим за тих, хто зараз грає на "твоїй" позиції, будеш потрапляти до складу. Але Шмаков, мабуть, порахував, що він не готовий до конкуренції і ухвалив рішення залишити "Арсенал".

- Здалося, що в дебюті матчу "Арсенал" побоювався "Динамо"…

- Можу сказати, що я не намагався нагнітати обстановку в команді напередодні матчу з "Динамо". До цієї гри ми готувалися в звичайному режимі, спокійно працювали. У нас справді трохи не вийшов початок зустрічі, але хлопці, які сьогодні вийшли на поле, повністю витримали фізичні навантаження й виконали план на гру. А коли б не гол Гіоане, то, гадаю, "Динамо" понервувало б наприкінці матчу.

- Де "Арсенал" проводитиме свої домашні матчі?

- До кінця року – на "Динамо". Добре, що динамівський клуб йде нам назустріч.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер