Юрій Сьомін: «Вимушені перебудовувати лінію оборони»

Юрій Сьомін: «Вимушені перебудовувати лінію оборони»

Сьогодні вночі «Динамо» повернулося з другого навчально-підготовчого збору, який пройшов у Марбельї. Після приїзду до Києва головний тренер команди Юрій Сьомін дав кореспонденту Інформвідділу оцінку виконаній роботі.

- Юрію Павловичу, як би ви оцінили минулі збори?

- Я би дав позитивну оцінку, якби він обійшовся без травм. Наскільки ви знаєте, важку травму отримав Пап Діакате, і тепер ми вимушені перебудовувати всю лінію оборони. У зв'язку з цим переводимо на правий фланг захисту Андрія Несмачного, де він відіграв у останньому поєдинку з московським «Динамо», і, треба сказати, діяв достатньо непогано.

Якщо говорити загалом, то збори пройшли непогано: всі хлопці сумлінно працювали, нікого не треба було підганяти, оскільки всі в голові тримали майбутні матчі Кубка УЄФА.

- Дощова погода на початку зборів напевно зіпсувала вам плани...

- Це життя. В Києві нам, напевно, також доведеться зіграти не в найсприятливіших погодних умовах, тому скаржитися не доводиться.

- Як на підготовці команди позначився від’їзд багатьох футболістів до збірних своїх країн?

- Матчі, в яких ти граєш за збірну своєї країни, – це частина нашої роботи. Потрібно з цим просто змиритися і не робити з цього суцільний негатив. Існує «вікно», передбачене ФІФА для проведення міжнародних товариських матчів, і вплинути на це ми ніяк не можемо. Хотів би подякувати Олексію Михайличенку за те, що дав зіграти нашим хлопцям 10 лютого (проти збірної Словаччини – прим.), після чого відпустив назад до розташування команди в Іспанії. Таким чином, у нас вийшов нормальний ігровий цикл – 6, 10 і 14-го лютого ми зіграли три серйозних спаринги, після чого, знову через чотири дні, перший матч із «Валенсією».

- Після важкої травми два збори разом із командою працював Олег Гусєв. Наскільки він близький до своїх оптимальних кондицій?

- Олегу Гусєву ще необхідний час, щоб набрати необхідну форму. Проте, він провів нарівні з усіма ту роботу, яка була запланована, і виглядає зараз значно краще. Ми всі чекаємо на його повернення до основного складу.

- Цікаво дізнатися перспективи в команді Діого Рінкона і Флорина Черната...

- Флорин Чернат достатньо непогано проявив себе на зборах, і ми розраховуємо на нього надалі. До Діого Рінкона є кілька питань – в першу чергу, це стосується зайвої ваги і відсутності ігрової практики впродовж тривалого періоду. Все це дуже сильно позначається на його нинішньому стані.

- Як ви оцінюєте фізичний стан новачка команди – Гільєрме? Чи зможе він набрати форму хоча б до другого матчу з «Валенсією»?

- Його участь у найближчих матчах під великим питанням. До розташування команди він приїхав із травмою – у нього надрив передньої поверхні стегна, тому впродовж усіх зборів бразилець тренувався за індивідуальною програмою. Поки що можу тільки сказати, що він не готовий грати.

- Чи будуть ще якісь придбання до кінця трансферного періоду?

- Гадаю, придбань більше не буде.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер