Юрій Сьомін: «Не збираємося зупинятися на досягнутому»

Юрій Сьомін: «Не збираємося зупинятися на досягнутому»

Сьогодні на заміській базі «Динамо» в Конча-Заспі відбулася передматчева прес-конференція, присвячена майбутньому першому матчу 1/2 фіналу Кубка УЄФА між київським «Динамо» і донецьким «Шахтарем». З журналістами традиційно поспілкувався головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін за участю захисника команди Горана Саблича.

- Півфінальна стадія говорить сама за себе, - розпочав Юрій Павлович. – Це дуже серйозне досягнення для обох команд. Втім, як «Динамо», так і «Шахтар» не збираються зупинятися на досягнутому і мають намір вийти до фіналу. Ми всі чекаємо на напружене і принципове протистояння. Вся Україна буквально завмерла в напрузі, неймовірний ажіотаж навколо матчу, але наші голови мають залишатися холодними.

- Матчі «Динамо» з «Шахтарем» відрізняються надмірною грубістю, з безліччю жовтих і червоних карток. Чи чекаєте ви подібного і в завтрашньому матчі, чи будете налаштовувати гравців, щоб вони тримали себе в руках?

- Ми завжди налаштовуємо гравців, щоб вони перш за все грали у футбол і діяли в рамках встановлених правил. Футбол є футбол, і хто виявиться сильнішим, той і пройде далі. Тим паче, судді в Кубку УЄФА завчасно попереджають подібні грубощі, жорстокість на футбольному полі карається відповідним чином.

- Єременко вже одужав?

- Так, одужав, і сьогодні буде тренуватися.

- Чи не вплинуло негативно на підготовку і настрій команди перенесення матчу 1/2 фіналу Кубка України?

- Це рішення керівників обох клубів, і, напевно, воно справедливе. Ігровий графік для обох команд абсолютно однаковий. Якщо ви мені скажете, що «Шахтар» переніс свій матч чемпіонату на один день раніше, я відповім: ми практично весь сезон грали через три дні на четвертий, тому в даному випадку не стали поступатися своїм принципам.

- Чи зіграє завтра Гільєрме?

- Гільєрме не зіграє – в нього мікротравма задньої поверхні стегна.

- Юрію Павловичу, вчора ви відвідали Києво-Печерську Лавру. Чи не ставили свічку за перемогу «Динамо»?

- Це моя особиста справа. Та й Києво-Печерську Лавру я відвідую достатньо часто, не тільки перед матчем із «Шахтарем», оскільки це неймовірно красиве місце.

- На яку сильну сторону в грі своєї команди ви покладаєте особливу надію напередодні завтрашнього матчу?


- Сильні сторони визначаються після гри, а зараз ми їх прибережемо. Під час матчу вам із трибун буде краще видно, які в нас сильні і слабкі сторони. Можу лише пообіцяти, що наші футболісти будуть намагатися показати всі свої найсильніші сторони.

- Як ви ставитеся до того факту, що у фіналі обов’язково зустрінуться українська і німецька команди?

- Участь української і німецької команд у фіналі Кубка УЄФА – це престиж країн і клубів, а також підтвердження високого рівня футболу як у Німеччині, так і в Україні.

- Питання до Горана Саблича. Скажи, настрій на майбутні матчі з «Шахтарем» чимось відрізняється від настрою на матчі з «гірниками» в чемпіонаті України?


- В принципі, настрій один. Ігри з «Шахтарем» завжди відрізняються напруженістю. Зараз же вдвічі, оскільки ми розуміємо, що це півфінал Кубка УЄФА. Є дві гри, і завтра, на домашньому стадіоні, ми маємо забезпечити собі комфортну перевагу перед візитом до Донецька.

- Ти забивав у ворота «Металіста». Чи заб’єш «Шахтарю»?

- Якби я сам знав це… (посміхається) Та й неважливо, хто заб’є. Головне, щоб був позитивний для нас результат.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер