Юрій Сьомін: «Емоційне тренування корисне для футболістів»

Юрій Сьомін: «Емоційне тренування корисне для футболістів»
Юрій Сьомін

Відкрите тренування «Динамо» привернуло увагу не тільки вболівальників команди. Більше за півсотню представників практично всіх провідних вітчизняних ЗМІ цього вечора освітлювали далеко не рядову подію в житті клубу. Тренери і гравці «Динамо» охоче йшли на контакт із журналістами.

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Тренування важливе в плані популяризації футболу, спілкування зі своїми вболівальниками. Але, що стосується навантажень, сьогодні для нас вона була дуже легкою. Це було емоційне заняття, яке також корисне для футболістів. Головне, щоб ми були ближчими до вболівальників, спілкувалися з ними.

- Певні футболісти провели матчі за свої збірні, інші відпочивали. Як підводитимете їх під загальний функціональний стан напередодні важливих матчів?


- Це частина футбольного життя будь-якої команди, в складі якої грає багато представників національних збірних. Це нормальне явище. Що стосується підготовки, вона проходитиме із кожним гравцем індивідуально. Наприклад, наші футболісти, які виступали за збірну України, отримали майже два вихідних.


* * *


Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник «Динамо»:

- Як себе почуваєте у фізичному плані?


- Зараз знаходжуся просто в божевільній формі. Ви ж бачили, як ми грали із хлопцями.

- Не переймалися, що цього разу Михайличенко не викликав до збірної?


- Чесно кажучи, ні. За 12 років я вперше побув чотири дні із сім'єю вдома. Коли дізнався, що не запрошений до збірної, відверто кажучи, навіть зрадів, що зможу провести час у сімейному колі і приділити увагу дитині. Нарешті донька могла стрибати у мене на шиї і постійно повторювати «Тато, тато», «ням-ням», щоб її погодували, і все інше. Звичайно, це дуже радісно, адже сім'я – перш за все, це моє вогнище. Отже щодо «невиклику» до збірної зовсім не переймався. Я до подібного завжди готовий, все чудово розумію. Все одно, колись із футболом доведеться закінчити. Футбольне життя не вічне, рано чи пізно цей крок потрібно буде зробити. Я до цього готовий і не боюся цього.

- Ви серйозно замислюєтеся про завершення кар'єри?

- Ні, просто говорю, що я готовий до змін і до того, що мене можуть не викликати до збірної. Нічого страшного, на цьому життя не закінчується.

- Найближчий матч «Динамо» проведе проти «Зорі». Що знаєте про цього суперника?

- «Зоря» - хороша команда, набирає очки в турнірній таблиці. Нам буде непросто її обіграти.


* * *

Олександр Аліє

Олександр АЛІЄВ, півзахисник «Динамо»:

- Подібні тренування дуже потрібні як нам, так і вболівальникам, які приходять на них подивитися. Мені сподобалося, коли на тренуванні збірної Німеччини збирався цілий стадіон. Хотілося, щоб щось подібне було в нас під час матчів і тренувальних занять.

В суботу я повністю відіграв поєдинок за збірну, але зараз знаходжуся в нормальному фізичному і моральному стані. Футболісти повернулися до рідного клубу і готові йти до нових перемог. Чи будуть вони розбалансованими? Не думаю. Все ж таки, це наша професія, ми маємо вміти налаштовуватися з матчів за клуб на збірну, і навпаки. Що стосується мого бажання забити «Порту», прагнутиму зробити те, що не вдалося в поєдинку проти «Фенербахче». Зараз же найважливіша наша гра – найближча, із «Зорею». Потрібно забити супернику і виграти, а потім із гарним настроєм їхати до Порту.


* * *

Артем КРАВЕЦЬ, нападник «Динамо»:

- Чи важко буде налаштовуватися на матч із «Зорею», знаючи, що попереду відповідальніша гра? Гадаю, ні. Ми живемо і готуємося за принципом: найважливіша гра – найближча. Про це постійно говорить Юрій Сьомін. Тому проблем із мотивацією в нас не буде, як і в попередніх матчах. Перший поєдинок, який я провів у Лізі чемпіонів, був проти португальського «Спортинга». Перед грою, звичайно, нервував, адже до цього не грав на такому високому рівні. А що стосується «Порту», гра з цією командою буде складною, але я сподіваюся вийти на поле і показати хороший футбол. Знаю, що це дуже сильний суперник, один із лідерів португальського футболу. Клуб, який регулярно виступає в Лізі чемпіонів. Команда дуже серйозна.

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер