Юрій Сьомін: «Пощастило в моментах, коли забивались перші голи»

Юрій Сьомін: «Пощастило в моментах, коли забивались перші голи»

"Дніпро" - "Динамо". Післематчева прес-конференція

Юрий СЬОМІН, головний тренер "Динамо":

- Зрозуміло, у нас в зв’язку з перемогою чудовий настрій. Хочу відразу відзначити і дуже хорошу атмосферу на стадіоні, чудове поле. Повні трибуни додали мотивації нашим гравцям. Великий вплив на результат мав швидкий гол, який ми забили у результаті контратаки. Другий м’яч теж став результатом контратакуючих дій. Це, напевно, і зіграло головну роль у нашій перемозі.

- Напевно, доцільно продовжити тему млинців, почату вашою перемогою над «Спартаком»?

- Можу сказати одне: дай Бог, щоб так продовжувалось.

- Ви встигли взяти участь у виборах Президента Росії?

- Так, і я, і Овчинніков сьогодні вранці проголосували.

- Крупний рахунок завжди породжує питання про сильного переможця і слабкого опонент...
- Як я уже сказав, певною мірою нам пощастило в моментах, коли забивались перші голи. Хоча ми налаштовувались на таку гру з швидкою зустрічною атакою. У якийсь період ініціативою володіло «Дніпро», і нам пощастило, що суперник не забив наприкінці першого тайму, але в цілому наші гравці діяли дуже і дуже добре.

- Чи знаєте ви, як уберегти своїх підопічних від ейфорії після цієї перемоги?
- А яка може бути ейфорія, якщо ми знаходимось на третьому місці.

                                                                           * * *
Олег ПРОТАСОВ, головний тренер "Дніпра":
- Повинен сказати, що рахунок для нас дуже важкий. Напевно, такого результату ми не заслужили. Не можна сказати, що «Динамо» створило так уже й багато моментів, але було багато незрозумілих помилок, за які ми й поплатились. Можна сказати, що й сьогодні ми заплатили і за перебування на першому місці впродовж усієї зими. Ми не змогли ввійти в другу частину сезону з такими ж голодними очима й таким же бажанням, що було в першому колі. Сподіваюсь, отриманий нами сьогодні урок допоможе опустити нам голови і почати все з початку: боротьбу за кожний м’яч, добування кожного очка. Нам потрібно забути за всі минулі заслуги і почати трудитись на полі як команда, яка не може виграти лише за рахунок класу. Потрібна обов’язково стовідсоткова віддача на полі. Як тренер я беру на себе всю відповідальність за результат і хотів би звернутись до вболівальників, щоб вони не відвертались від команди. Разом намагатимемось досягнути хорошого результату в цьому сезоні. Усе ще в наших руках.

- Вам не здається, що деякі гравці проявили сьогодні на полі безвольність?

- Ні, я не можу так сказати. Коли пропускаєш від «Динамо» на перших хвилинах, вирівнюєш гру, але отримуєш другий гол, грати дуже важко. Дався взнаки клас киян. Ми ж допускались сьогодні дуже грубих помилок, причому робили їх ті гравці, від яких ми такого не очікували.

- Тобто ви вважаєте, що клас гравців «Динамо» вищий, аніж у ваших підопічних?
- Не знаю, що ви хочете від мене почути. Ні для кого не секрет, що в нашому футболі є дві команди, які за підбором виконавців перебувають вище за інших. Ми ж намагаємось до них підтягнутись, але поки ще не все виходить.

- Заміна Ролана Гусєва пов’язана з його невдалою грою чи вона мала тактичний характер?
- Ніколи не вдаюсь до замін як способу покарання. Усі заміни потрібно використовувати, щоб виправити, покращити гру. Інколи виходить, інколи ні. А виділити когось сьогодні з кращої чи гіршої сторони я не можу, та й це немає смислу. Команда програла, і ми всі несемо однакову відповідальність.

- Що ви можете сказати про гру «Динамо»? Ніскільки Юрію Сьоміну вдалось її змінити?
- Перш за все хочу привітати «Динамо» з перемогою. Вони добились того, чого хотіли. А розбирати гру суперника мені б не хотілось. Думаю, ми могли сьогодні закінчити матч із іншим результатом. У нас були стовідсоткові моменти за рахунку 0:2, і якщо ми б хоча б один реалізували, все могло б скластись по-іншому. Буває таке, що в однієї команди виходить усе, а в іншої не виходить нічого. У «Динамо», окрім голів, моментів фактично не було, а другий гол навіть і моментом назвати не можна – проста гравець, послизнувшись, допустився помилки.

- У якій формі перебуває Мазилу, і чому ми сьогодні його не побачили?

- У моєму розпорядженні було три нападаючих, і ми вирішили грати з парою Воробей-Самодін. А з того, як складався матч, я прийняв рішення дати можливість вийти на поле Холеку, щоб відчути гру в нашій команді. А нападаючого не було смислу міняти. У Мазилу ще будуть шанси зіграти.

За матеріалами офіційного сайту ФК "Дніпро" 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер