Юрій Сьомін: «Я задоволений грою команди»

Юрій Сьомін: «Я задоволений грою команди»

На післяматчевій прес-конференції у журналістів накопичилося достатньо багато питань до тренерів обох команд. Як і належить за регламентом, першим з представниками ЗМІ зустрівся головний тренер номінальних гостей, тобто, «Динамо».

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:

- Пропоную відразу перейти до запитань.

- Наскільки справедливий результат матчу?

- Давайте говорити так: якщо є результат, значить, він завжди справедливий. Я задоволений грою команди, а також діями всіх гравців. На цей період вони виглядали достатньо добре функціонально і, на мій погляд, показали футбол достатньо високого рівня. А пенальті – це лотерея, яку ми програли.

- А чи є щось, чим ви залишилися незадоволені?

- Ні, я задоволений грою всіх футболістів, за винятком епізодів, коли у Максима Шацьких було два чудових моменти відзначитися. Хотілося б, щоб це були голи. А у всьому іншому в мене претензій до гравців немає.

- Якщо не секрет, про що ви так емоційно говорили Алієву хвилин за сім до закінчення матчу?

- Це було виключно наше внутрішнє питання.

- Чого не вистачило "Динамо" для того, щоб перемогти?

- Напевно, вдачі. Крім того, в деяких епізодах не вистачило майстерності.

- При підготовці до матчу футболісти спеціально відпрацьовували серію пенальті?

- Так. По-перше, в контрольному матчі з московським «Динамо» перед початком зборів, який ми програли якраз в серії пенальті, теж один не забили. Крім того, позавчора на тренуванні група гравців, яку ми визначили, відпрацьовувала одинадцятиметрові удари. Але Гіоане сьогодні був замінений, тому замість нього з "позначки" довелося бити Діакате.

- Склалося враження, що на початку другого тайму "Шахтар" перевершував "Динамо" в центрі поля. З чим це було пов'язано?

- Я не згоден з тим, що в якісь періоди одна з команд втрачала ініціативу. Просто іноді "Шахтар" виглядав краще. Матч проходив на зустрічних курсах, «гірники» мали шанси для взяття наших воріт, але, в цілому, сьогодні команди по черзі володіли ініціативою. Матч проходив з рівними шансами для суперників.

- Чи не було у вас наприкінці матчу думки про те, що, можливо, варто замінити Шовковського напередодні серії пенальті, щоб розвантажити його психологічно? Останнім часом йому часто доводиться проводити відповідальні матчі…

- Ні, не було. Все ж таки Шовковський вигравав достатньо багато серій післяматчевих пенальті.

- Три небезпечних моменти біля воріт "Динамо" і гол, забитий головою. Це при тому, що за останній час команда значно «підросла». Чому так вийшло?

- Просто чудово на випередження зіграв Чигринський, на якийсь сантиметр випередивши Юссуфа. Та й подача була потужною. А в тому, що команда «підросла» з приходом новачків, сумнівів немає. В обороні, і тепер на другому поверсі, я вважаю, ми вже можемо змагатися з усіма командами.

- Оцініть гру Вукоєвича і Бетао…

- Я вважаю, що вони, як і інші наші гравці, зіграли дуже добре.

Мирча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:

- Хотілося б розпочати із привітань на адресу організаторів Суперкубка. І Полтаві варто подякувати за те, як місто підготувалося до прийому змагань. Було б чудово, якби щороку Суперкубок проводився в різних містах України. Інші міста мають взяти приклад і з Одеси, де раніше проводилися подібні матчі, і з Полтави. В обох містах все було організовано солідно, на високому рівні. Також хочу привітати «Динамо» (Київ), яке сьогодні було для нас дуже цікавим партнером на полі. У такій грі комусь щастить більше, комусь менше. Ми двічі програвали по пенальті Суперкубок, двічі вигравали. Але футболістів «Динамо» можна привітати за ту гру, яку вони сьогодні продемонстрували.

Звичайно ж, хочу привітати своїх гравців, що виступили дуже добре. Все ж таки, завжди складно грати першу офіційну зустріч сезону. Товариські матчі – це одне, офіційні – зовсім інше. Ну й, зрозуміло, хочу висловити подяку нашому президенту Ринату Ахметову за те, що він робить для нашої команди.

Що стосується гри, «Динамо» нас в певній мірі здивувало. Кияни добре й дуже агресивно розпочало зустріч. Було помітно, що суперник із самого початку налаштований виключно на перемогу. В другій частині першого тайму ми вирівняли гру, почали створювати моменти. Тільки Селезньов, який сьогодні провів блискучий матч, міг забити двічі.

В другому таймі, вважаю, вже ми більше володіли ініціативою. У нас було більше моментів. Хоча ми могли і програти, коли в кінці матчу Шацьких пробив по воротах. Але нас врятував Худжамов. А пенальті — це лотерея. Мабуть, Всевишній віддячив нам за те, що ми були більш зібраними. Я задоволений, це третій трофей «Шахтаря» цього року. Ми взяли реванш за минулий сезон. Сподіватимемося, що в боротьбу між «Динамо» і «Шахтарем» також втрутяться й інші команди: «Дніпро», «Металіст», «Таврія». Наш чемпіонат має ставати сильнішим з кожним роком.

- «Шахтар» і «Динамо» зустрічаються в Суперкубку з року в рік. Цього разу протистояння чимось відрізнялося?

- З кожним роком ці матчі стають все більш рівними. Хотілося б, щоб напруження боротьби між нашими двома командами перейшло й на поєдинки Ліги чемпіонів. Ми там маємо успішно виступити, це основне завдання і «Шахтаря», і «Динамо».

- Сьогодні в стартовому складі були новачок Худжамов і Селезньов, який повернувся з оренди. Як вони, по-вашому, зіграли?

- Вони добре провели збори і своїм ставленням заслужили місце в складі. Крім того, ми зробили кілька трансферів, і я хотів, щоб футболісти розуміли, що я базуватимуся не тільки на гравцях складу минулого сезону, але й розраховую на нових хлопців. Дуже шкода, що можна використовувати лише 14 гравців. Але хочу відзначити й Іщенко, і Чижова, і Федецького, які добре проявили себе на зборах. Вони поступово вливаються в гру нашої команди.

- Чи чекали ви, що «Шахтар» витримає навантаження сьогоднішнього матчу на тлі важкої підготовчої роботи, виконаної на зборах?

- Ми розпочали підготовку на 10 днів пізніше, ніж «Динамо». Тому й робота на зборах іноді була дуже жорсткою і навіть жорстокою. Це особливо відчувалося на бразильцях, в яких ще не було свіжості. Морено говорив, що в такому тренувальному процесі він ще ніколи не брав участі. Для мене головним було, щоб та підготовка, яку ми провели, сьогодні не дуже відчувалася. В принципі, так і вийшло. Вважаю, хлопці витримали всі 90 хвилин на футбольному полі.

- Чим «Динамо» Сьоміна відрізняється від «Динамо» минулих років?

- Я не можу обговорювати й аналізувати гру суперників. Хочу сказати, що «Динамо», як і ми, виросло за останні чотири роки. Незважаючи на те, що ми втратили цілу групу провідних гравців, інші виконавці вдало увійшли до нашого складу. Те ж саме можна прослідкувати і в лавах «Динамо». Повторюся, сьогодні наші суперники зіграли дуже добре.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер