Юрій Сьомін: «Захисники мали грати простіше»

Юрій Сьомін: «Захисники мали грати простіше»

На післяматчевій прес-конференції першим на питання журналістів традиційно відповів наставник гостей Юрій СЬОМІН:

- Один програний мікроепізод призвів до поразки в поєдинку. В тому моменті захисники мали зіграти простіше – вибити м’яча в аут, але цього не сталося, і суперник організував контратаку. В усьому іншому це був абсолютно рівний матч висококваліфікованих команд, але, на жаль, ми його програли.

- З чим пов’язана заміна Саблича?

- Горан потягнув задню поверхню стегна і не зміг продовжити гру. Нам довелося робити перестановки. Крім того, другий тайм із травмою плеча грав Бетао, якого нам не було ким замінити.

- Не вважаєте, що в пропущеному м’ячі є провина Богуша, який незадовго до цього також парирував м’яча перед собою?

- В тому, хто винен, ми розберемося самі. Я вважаю, що до того, як завдавався удар, захисники мали зіграти щільніше.

- Сьогодні, в порівнянні з попереднім матчем, ви випустили Асатіані. З чим це пов’язано?

- З тим, що на сьогодні в нас було лише два центральних захисники – Саблич та Асатіані. На мій погляд, Малхаз грав непогано.

- Якщо не секрет, що ви так темпераментно втлумачували Бетао після фінального свистка?

- Це секрет.

- «Динамо» вже чемпіон, але команда вибула з Кубка УЄФА та Кубка України. Чи означає це, що ваші підопічні раніше підуть у відпустку?

- Ні, оскільки в нас є ще три календарні матчі. Лише після 26-го травня у хлопців буде відпустка.

- Поразка в Кубку УЄФА позначилася на настрої футболістів?

- Поза сумнівом, будь-яка поразка, в тому числі і сьогоднішня, не покращує ані настрою керівників, ані гравців. Але це життя, від подібного нікуди не сховаєшся. Хоча ви бачили, з якою самовіддачею діяли сьогодні футболісти, вони прагнули перемогти і показували самовідданий футбол. Не вистачило зовсім трохи.

- Такий відповідальний матч обслуговував молодий арбітр. Яка ваша оцінка його роботи?

- Здається, суддівська бригада непогано впоралася.

* * *

Мирча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:

- Гра була дуже складною, але саме до такого перебігу подій ми і готувалися. Я був упевнений, що «Динамо» покаже все, на що здатне, оскільки на кону стояв не тільки прохід до фіналу Кубка України, але і престиж. «Динамо» зіграло добре й організовано, як я і очікував. Вони використовували всі шанси і можливості, які могли їм допомогти пройти далі. Збоку суперника мала місце жорсткість, а в певних моментах і симуляція.

За великим рахунком, це була гра, в якій будь-який із суперників міг перемогти і пройти до фіналу. Ми виграли ще і тому, що в нас було більше терпіння. Добре, що команда не кинулася атакувати, зіграла дуже уважно і сконцентровано – як в обороні, так і в атаці. У перерві в нас відбулася серйозна доросла розмова. В першому таймі було багато довгих передач у виконанні наших футболістів, і, як наслідок, втрат, що нам не властиве. У другому таймі, навпаки, ми організували кілька контратак, які могли призвести до забитих м’ячів.

Чесно кажучи, везіння було на нашому боці. На мій погляд, через те, що суперник дуже сильно хотів забити і виграти, врешті-решт, він був не зовсім зібраний, адже моменти, які можна було реалізувати, динамівці в штрафному майданчику мали. Для нас ця перемога важлива ще й у психологічному плані, адже вона дозволяє спокійно й упевнено готуватися до фінальної гри Кубка УЄФА. В першому таймі я помітив, що деякі футболісти не йшли в жорсткі єдиноборства, напевно, берегли себе. Шкода, що сьогодні пошкодження отримав Жадсон, але ми спробуємо зробити все можливе, щоб відновити його до 20-го травня.

Відзначу, що «Ворскла», з якою нам доведеться зустрітися у фіналі національного кубка, дуже хороший суперник, який традиційно сильно грає з нами. А на закінчення хочу привітати «Динамо» з виграшем чемпіонату і сьогоднішньою хорошою грою. Було видно, що всі сили, які залишилися у футболістів, вони намагалися залишити на полі.

- Поливати поле змусила недостатня кількість дощів у Донецьку?

- На жаль, через те, що пройшов дощ і трава була вологою, її не встигли підстригти. Під час розминки поле було повністю сухе, і трава гальмувала рух м’яча. Вода, якою полили траву, давала можливість прискорити гру. От і все. Скрізь у світі подібне практикується. Наприклад, у Барселоні поле заливають навіть у перерві.

- Яке завдання на матч було у Гладкого?

- Він непогано увійшов до гри, як і будь-який гравець, який знаходиться в «Шахтарі» і виходить на заміну.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер