Юрій Сьомін: «Шкода, що не приїхав Крауч»

Юрій Сьомін: «Шкода, що не приїхав Крауч»

«Динамо» – «Сток Сіті». Передматчева прес-конференція

На спілкування з представниками ЗМІ прийшли головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та капітан Олександр Шовковський. Вступне слово взяв Юрій Павлович.

- Передусім, хочу привітати нашого шанованого друга Володимира Мунтяна, якому сьогодні виповнилося 65 років. Привітайте його від нас через пресу. Бажаємо йому здоров’я та успіхів. Дай Боже, щоб у майбутньому в нас було більше таких футболістів, яким був він.

Що стосується підготовки до матчу зі «Сток Сіті», то вона проходить через напружені ігри чемпіонату. Кожен матч дається нам із труднощами, без настрою виграти вже не можна. Всі готуються до поєдинку, в тому числі й Шевченко, окрім Михалика, який на підході.

- А Гусєв?

- Так, вибачте, Олег теж не зможе зіграти.

- Яке завдання стоїть на Лігу Європи?

- Ми завжди ставимо завдання поетапно. Спочатку необхідно в найближчому матчі добре зіграти й набрати очки.

- Після програшу «Рубіну» Ігор Суркіс сказав, що євросезон врятує вихід мінімум до фіналу Ліги Європи. А як вважаєте ви?

- Ігорю Михайловичу й поставте це питання.

- Олександре, головний тренер «Сток Сіті» Тоні Пьюліс був здивований, що Україна взагалі знаходиться в Європі. Немає бажання викласти супернику в завтрашньому матчі урок географії?

О.Ш.:
Урок географії викладають не на полі. Наше завдання виходити й у кожній грі показувати той рівень майстерності, який у нас є, вирішуючи поставлені перед нами завдання.

Ю.С.: Хочу додати, що людина стежить за своєю командою, і не знає, що Лужний був чемпіоном Англії, Шевченко грав в одній із найкращих команд країни. Напевно, він має знати, що «Динамо» не так давно грало у півфіналі Кубка УЄФА, до цього вигравало Кубок Кубків, Суперкубок Європи... Міжнародну футбольну статистику будь-який фахівець, який поважає себе, має знати.

- Юрію Павловичу, вам не здається, що ці слова можуть стати для футболістів хорошим подразником, якими були, приміром, слова Шитова з БАТЕ?

- Яка нам різниця, хто що сказав. Ми маємо звертати увагу на свою гру.

- «Сток Сіті» порівнюють із «Волинню». Яка думка у вас про цю команду?

- У кожного свій стиль. «Сток Сіті» має свій напрям у футболі, і це добре. Правильно чи ні, покажуть результати команди. Вони бачать свій футбол саме таким. Тим цікавіше буде глядачам.

- Не вважаєте, що «Сток Сіті» є вашим основним конкурентом у боротьбі за вихід із групи?

- Я вважаю, що наша група рівна, явного лідера немає. Всі команди достатньо хорошого класу, кожна може піднести сюрприз.

- В останньому матчі в чемпіонаті, проти «Ліверпуля», футболісти «Сток Сіті» грали дуже брутально. Не побоюєтеся, що й із «Динамо» англійці будуть не церемонитися з опонентами?

- Це футбол. Ми маємо нав’язати своє бачення футболу, не ухилятися від боротьби. Інакше ми не виграємо матч. Я нічого не боюся, для цього є суддя, який визначає, які єдиноборства ведуться за правилами, а які – ні.

- Олександре, середній зріст футболістів «Сток Сіті» – вище 180 см Наскільки ви це будете враховувати, особливо при стандартах?

- Ні для кого не секрет, наскільки добре англійці грають у силовий футбол, на «другому поверсі». Не програти єдиноборства буде в завтрашньому матчі одним із головних чинників. Безумовно, зріст має значення, але також не менш важливі концентрація, увага впродовж усього матчу й небажання уникати боротьби.

- Учора в матчі з «Порту» було вилучено Ракицького. Порушення було таким, що в чемпіонаті України могли б і не помітити. Чи розмовляєте ви з футболістами, щоб не припустити подібного?

- Звичайно. І в нас таке відбувається. Якщо ви натякаєте на Хачеріді, то ми розмовляємо з ним щодня. Певні зрушення є. Але я погоджуюсь із тим, що на міжнародній арені судять трохи по-іншому.

- Відсутність Крауча серед футболістів «Сток Сіті», які приїзали до Києва, вас порадувало?

- Яка різниця – що Крауч, що Джонс. Обидва високі футболісти. Навпаки, нам шкода, що вболівальники не побачать на полі найвищого центрфорварда. Із Краучем у складі суперника було б цікавіше.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер