Юрію Дяченку – 70!

Таку кількість відомих людей на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського можна побачити лише під час найважливіших матчів команди. А привід зібратися на рідному стадіоні в засніжений лютневий день був вельми поважний –70-річний ювілей Юрія Петровича Дяченка!

З ім'ям цієї людини пов'язані одні з найвищих успіхів динамівського й українського спорту. У 80-ті роки, коли Юрій Петрович був заступником голови Київської міської ради «Динамо», кольори спорттовариства успішно захищали, зокрема на Олімпіадах, чемпіонатах світу та Європи, десятки спортсменів різних видів спорту. Також Юрій Дяченко успішно займався питаннями футбольної команди «Динамо», яка досягла в цей період одного з найвищих піків у своїй історії. Наприкінці 80-х років ювіляр продовжив трудову діяльність у футбольному клубі «Динамо» і приніс до молодого колективу професіоналізм, досвід і знання.

Привітати друга, колегу і просто хорошу людину прийшли Григорій та Ігор Суркіси, Олександр Бандурко, Йожеф Сабо, Андрій Біба, Борис Воскресенський, Віктор Старовойт, Анатолій Шепель, Михайло Петрашенко, Євген Рашутін, Володимир Старовойт, Євген Котельников, Вадим Костюченко. Список цей можна продовжувати і продовжувати, черга з охочих вручити Юрію Петровичу квіти, подарунок, чи просто сказати теплі слова, розтягнулася на багато метрів.

«Незабутньою працею ви примножували успіхи динамівських спортсменів у різних видах спорту. У здобутті ними Олімпійських нагород, медалей на чемпіонатах світу та Європи є й ваша заслуга, так само як і в успіхах футбольної команди «Динамо» на всесоюзній і європейкій арені в 80-ті роки», - відзначив у привітанні ювіляру Григорій Суркіс. Найтепліші спогади про спільну роботу з Юрієм Дяченком залишилися в Йожефа Сабо: «Ми пройшли з вами шлях від самих витоків, від часів створення нового «Динамо». Завдяки таким як ви людям, на початку 90-х років клуб зміг знову стати на ноги, а потім і розпрямитися на повний зріст».

У кожного, хто прийшов цього дня привітати ювіляра, була в запасі цікава історія чи випадок. А таких моментів в яскравому і насиченому життєвому шляху Юрія Дяченка було і є предостатньо. ФК «Динамо» (Київ) і вся спортивна громадськість країни бажає ювіляру багатирського здоров'я, щастя, невичерпної енергії, успіху та благополуччя!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер