Юссуф і Шевченко приєдналися до команди

Сьогодні вранці погода вирішила налякати динамівців. Над Фаро похмуро зібралися хмари, які не обіцяли нічого хорошого. Деякі футболісти, а разом з ними і тренери, запаслися вітровками та тренувальними регланами.

Як виявилося згодом, побоювання були марними. Ні, справді, вийшовши на тренувальне поле і почавши виконувати розминку, динамівці були рясно окроплені свіжим португальським дощем, який, супроводжуваний легким вітром, викликав не дуже приємні відчуття. Але минуло якихось десять хвилин, і дощ припинився, хмари стрімко зникли, після чого виглянуло сонце.

Учора ввечері до розташування «Динамо» прибули Айїла Юссуф та Андрій Шевченко. Андрій, впоравшись із своїми посольськими обов’язками на жеребкуванні відбіркового турніру чемпіонату Європи 2012 року, чартерним рейсом повернувся до Португалії. На прибуття Юссуфа в розташуванні команди чекали давно. Ставши бронзовим призером Кубка Африканських націй у складі збірної Нігерії, Айїла отримав кілька днів для відпочинку, щоб повним сил поновити підготовку до майбутніх матчів уже у складі клубу.

На ранкове тренування обидва футболісти вийшли в загальній групі і працювали нарівні з усіма. Враховуючи проведений учора матч проти Академії Гленна Ходдла, вранці футболісти були позбавлені від фізичних навантажень і працювали виключно з м’ячами. Утім, відпочивати нікому з хлопців не довелося. Під час тренувань Валерій Газзаєв орієнтує своїх підопічних на швидкість прийняття рішення, з використанням довгих переводів м’яча з флангу на фланг і стрімкими підключеннями крайніх захисників. Адже у грі кожна секунда буде на вагу золота, варто тільки забаритися – відразу втратиш м’яча.

Поділившись на «червоних» і «зелених» ще перед початком тренування, футболісти займають весь периметр поля і відпрацьовують різні ігрові моделі. Причому, виконуючи поставлені перед собою завдання, динамівці не забували стежити й за іншою групою. «У-у-у, червоні дають!» – Гусєв супроводжує захопленим вигуком вдале завершення атаки, а вже за мить Олег разом із партнерами аплодує влучному удару Шевченка. Не обійшлося сьогоднішнє тренування і без двохсторонки на четверо маленьких воріт. Перемогли «червоні», у впертій боротьбі забивши на один м’яч більше – 3:2.

Увечері футболістам був запропонований повний спектр фізичних навантажень, включаючи залишені «на десерт» бігові серії 4 х 400 метрів. Перед цим «зелені» отримали шанс узяти реванш за ранкову поразку, і з радістю скористалися ним, здобувши перемогу з рахунком 2:0.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер