Ювілейний матч Мігеля, жахливий старт Португалії на ЧС-2014

Ювілейний матч Мігеля, жахливий старт Португалії на ЧС-2014

У першому турі групи G Португалія зустрілася з одним із головних фаворитів мундіалю – збірною Німеччини. Гра відбулася в місті Салвадор, на стадіоні «Арена Фонте-Нова», практично за аншлагу – 51,081 глядачі.

Уже на 12-й хвилині головний арбітр зустрічі Мілорад Мажич призначив пенальті у ворота Португалії, який реалізував Томас Мюллер.

Цей м’яч не став єдиним у грі для форварда мюнхенської «Баварії», проте спочатку з передачі його одноклубника Тоні Крооса відзначився захисник дортмундської «Борусії» Матс Хуммельс.

Сталося це на 32-й хвилині, а за п’ять хвилин сталася ще одна ключова подія матчу, яка поставила команду Паулу Бенту у вкрай скрутне та практично безвихідне становище. Сербський арбітр показав червону картку Пепе, який, на його думку, мав стримувати свої емоції в одному з неігрових епізодів.

Ще в першому таймі бундестім довів рахунок до розгромного – відзначився Мюллер, а в другому таймі Томас оформив хет-трик, установивши підсумковий рахунок, який неабияк порадував присутню на матчі канцлера Німеччини Ангелу Меркель – 4:0.

Невиразний матч провів Криштіану Роналду, який, схоже, ще повністю не оговтався після пошкодження, або, принаймні, не набрав оптимальну форму.  

Що ж до динамівця Мігеля, він зайняв звичне місце в центрі півзахисту «селесао» поруч із Раулем Мейрелешем та Жоау Моутіньйо. Проте вже в перерві Бенту був змушений жертвувати одним із гравців у центрі поля, аби закрити позицію в центрі захисту, яка утворилася після вилучення Пепе. Гравцем, який сів на лаву запасних, став саме Мігель, а замість нього вийшов захисник Рикарду Кошта, якого динамівці знають за виступами за «Валенсію».

Ця гра стала для португальського динамівця ювілейною, 50-ю у футболці національної збірної.

Свій наступний матч Португалія проведе 23 червня о 01:00 за київським часом, коли зустрінеться зі збірною США.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Фото © Getty Images

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер