З «Десни» до «Динамо». Гравці, які стали легендами

З «Десни» до «Динамо». Гравці, які стали легендами

«Динамо» весь час свого існування шукало талановиту молодь в регіонах України, найкращих запрошуючи до Києва. Не стала винятком і самобутня команда «Десна» з Чернігова, в складі якої завжди виступали як молоді, так уже і досвідчені виконавці. Зупинимося на найяскравіших футболістах, яких селекціонери «Динамо» запримітили в «Десні».

Одним із перших шлях по маршруту Чернігів - Київ зробив воротар Віктор Банников. Народився Віктор Максимович в селі Лугини Житомирської області і після нетривалих виступів за місцеві команди в 1960-1961 роках набирався майстерності в «Десні». З неї і відбувся перехід до «Динамо», де Банников набув всесоюзної слави, тричі ставши чемпіоном СРСР, тричі володарем Кубка СРСР, двічі визнавався найкращим гравцем року (1964, 1970), запрошувався до збірної СРСР, взявши участь у чемпіонаті світу і Європи. Встановив Банников у Києві воістину унікальне досягнення, в період з 7 серпня 1967 року по 17 квітня 1968 року впродовж 1127 хвилин не пропустивши жодного м'яча. У «Динамо» Банников зіграв 151 матч, пропустивши 122 м'ячі.



Знаменитий захисник, «залізний» Олег Кузнецов народився в сім'ї військового в німецькому Магдебурзі, але в дитячі роки переїхав до Чернігова, де і закінчив футбольну школу. Ще в юнацькі роки стало зрозуміло, що в «Десні» Кузнецов надовго не затримається, надто яскравим був талант футболіста. Але саме в Чернігові Олег Володимирович здобув перший футбольний досвід, набрався майстерності та впевненості, провівши за «Десну» в 1980-1981 роках 86 матчів. Дивно, але перейшовши до «Динамо», Кузнецов став основним фактично зі свого першого сезону. Єдине, що не вдавалося майстру - перемогти травми, занадто часто вони заважали йому показувати свою майстерність. Проте, разом із «Динамо» Кузнецов тричі ставав чемпіоном і тричі володарем Кубка СРСР, володарем Кубка кубків і півфіналістом Кубка чемпіонів. У збірній СРСР брав участь на двох чемпіонатах світу, завоював срібну медаль на Євро-1988.



Також яскраво зійшла в «Динамо» зірка Андрія Ярмоленка! Нападник у 2006 році провів серію хороших матчів за «Десну», потрапивши на «олівець» динамівським скаутам. У період з 2008 по 2017 рік Ярмоленко був основним гравцем атаки «Динамо», капітаном команди. Три титули чемпіона України, два Кубка України і три Суперкубка України! Ці перемоги назавжди увійдуть в історію, разом із ними Ярмоленко вписав своє ім'я до числа найкращих гравців клубу. Його фірмові проходи по флангу, витончена техніка, ідеальні за точністю удари стали зразковими для цілого покоління. Вболівальники знали, що в «Динамо» є лідер, який може взяти гру на себе, вирішити долю матчу, який усім серцем любить футбол і вболіває за результати рідного клубу. Всього 339 матчів у біло-синій футболці, і 137 м'ячів! Результат, гідний справжнього майстра!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер