З пивоварами шуткувати не варто

З пивоварами шуткувати не варто

Спрогнозувати більшість рахунків напередодні звітного, 21-го, туру чемпіонату України наважувалося чимало футбольних фахівців та симпатиків гри мільйонів. Це й не дивно, адже лідери зустрічалися з аутсайдерами, яким хоча й потрібні такі дорогоцінні фінішні очки, щось протиставити вищим за класом суперникам поки що дуже важко. Перші п’ять команд першості свої матчі виграли з загальним рахунком 14:3 і ще збільшили відрив від групи з десяти команд, які відчайдушно сперечаються на місце в елітному дивізіоні.

У дебютному сезоні у вищій лізі “Оболонь”, завдячуючи матчам із “Динамо”, зарекомендувало себе так званою “грозою авторитетів”. В першому колі усі спроби динамівців, після обміну м’ячами на початку зустрічі, забити бодай гол ні до чого не призвели. Втрачене восени дає знати команді і до сьогодні, адже саме цих дорогоцінних очок може забракувати на фінішній прямій.

Але попереду ще дев’ять турів, упродовж яких ситуація в турнірній таблиці може кардинально змінитися. Зі сподіваннями на це, а також довести, що вересневий результат був з розряду сенсаційних і нелогічних, динамівці вийшли недільного вечора на поле НСК “Олімпійський”.

Рахунок після першого тайму (4:0 на користь “біло-блакитних”) дозволив тренерському штабові динамівців проекспериментувати з різними тактичним побудовами гри в обороні та атаці, випустивши на поле замість Федорова, Гусина та Ринкона відповідно Саблича, Черната та Лєко. Експеримент, якщо його таким вважати, себе не виправдував, свідченням чого є не лише три пропущені м’ячі, але й незбалансована, з великою кількістю помилок, гра в обороні. Добре, що динамівці у потрібний момент зібралися, не давши довести рахунок до сміховинного - чудовий гол хорвата Лєко за кілька хвилин до фінального свистка зняв усі крапки над “і”.

Поле команди залишали з різним настроєм. Динамівці зайвий раз пересвідчилися, що розслаблюватися, навіть виграючи з таким рахунком, ніхто не має право. Головне, щоб з припущених помилок були зроблені правильні висновки, які, безперечно, ще знадобляться в боротьбі за найвищі національні (і не тільки) трофеї.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер