З таким рахунком ще не перемагали!

З таким рахунком ще не перемагали!

Київське “Динамо” та маріупольський “Іллічівець” першими вступили у чвертьфінальну стадію боротьби Кубка України, провівши у суботу перший поєдинок двобою. На донбаській землі підопічні Олексія Михайличенко з розгромним та відверто непристойним рахунком перемогли опонентів 8:0.

Напередодні матчу усі обставити вказували динамівцям на труднощі в здобутті позитивного результату. Через травми, дискваліфікації та виклики до збірних тренери залишились без шести гравців основи (Гусин, Чернат, Хацкевич, Онищенко, Лєко, Пеєв). До “плюсів” можна зарахувати повернення до строю незламного бійця Дмитруліна та ветерана команди Головко. Варто відзначити бажання Олександра допомогти команді в скрутний момент. Вчора оборонець відіграв усі 90 хвилин за “Динамо-2”, а сьогодні у Маріуполі знову був готовий цементувати оборону своєї команди.

Проте марними були побоювання. Підопічні Миколи Павлова програли матч до його початку, психологічно не налаштувавшись дати бій грізному опонентові. Звичайно, цьому можна знайти аргументи (втома після важкого сезону, коротка лава запасних та інші), але хіба може вищоліговий колектив бути настільки непереконливим, та ще й на очах власних уболівальників.

М’ячі у ворота безпорадного цього вечора Ігоря Шуховцева задовільнили найвишуканішого футбольного гурмана. Розповідати перипетії зустрічі немає сенсу, адже усі 90 хвилин команди грали у одні ворота і лише дивом господарі уникли поразки з двозначним рахунком. Це могло трапитися, якби на останніх хвилинах трохи точнішим був би Діого Ринкон. Варто відзначити перший гол у складі “Динамо” Роберто Нанні. Аргентинець відіграв на полі перший тайм і використав чи не єдину надану йому можливість для взяття воріт.

Цікаво, що вісім м’ячів у ворота господарів забивали сім (!) гравців. Ось вона універсальність, про яку так багато казав Валерій Лобановський і нині твердить Олексій Михайличенко. Окрім нападників відзначився і оборонець, а саме Горан Саблич. Хорват на початку матчу вдало підключився до атаки і вперше відзначився в офіційних матчах з моменту зодягання динамівської футболки.

Повернувшись до Києва гравці отримають день відпочинку і з понеділка розпочнуть підготовку до матчу-відповіді, який відбудеться у середу 19 листопада. І хоча результат за сумою двох ігор ні в кого сумнівів не викликає, сподіваємося, що іллічівці зуміють грюкнути дверима і довести випадковість суботнього фіаско. А на динамівців очікує останній матч року у внутрішніх першостях і на стадіоні “Динамо” ім. Валерія Лобановського, який зачинить двері аж до весняних баталій.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер