За честь прапора

За честь прапора

І, потрібно сказати, «біло-сині» були затребувані в всіх «жовто-синіх» командах. У перший місяць весни до лав збірних України різних вікових груп були викликані 28 представників київського «Динамо»!

У першу чергу в усіх на виду були кияни, викликані до лав національної збірної України її новим головним тренером Михайлом Фоменком, який, коли був гравцем, виконував роль капітана зіркового складу «Динамо» 70-х. Це цілком природно, адже саме вони стали ключовими персонами в переможних поєдинках збірної України у відборі на ЧС-2014 проти Польщі (3:1) та Молдови (2:1), які подарували футбольній і не лише Україні незабутні хвилини гордості за своїх.

Нагадаємо, до лав національної збірної на два березневих матчі були викликані шестеро динамівців – Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв, Денис Гармаш, Роман Безус, Євген Селін та Євген Хачеріді.

Істотний контингент «біло-синіх» був представлений і в молодіжній збірній, яка під керівництвом екс-динамівця Сергія Ковальця готувалася минулого місяця до відбірного циклу молодіжного Євро-2015: голкіпер Максим Коваль, захисник Дмитро Рижук та півзахисники Владислав Калитвинцев, Андрій Цуріков, Сергій Мякушко та Віталій Буяльський.

У березні молодіжка «жовто-синіх» провела два виїзних контрольних поєдинки: один зіграла внічию з Чехією (1:1), а в іншому поступилася Італії (0:1).

Трьох футболістів делегувало «Динамо» до юнацької збірної (U-19), яку очолює Юрій Мороз. Це голкіпер Георгій Бущан та двоє нападників – Дмитро Хльобас та Олексій Хобленко.

Наприкінці травня на підопічних Мороза чекає поїздка до Росії на еліт-раунд кваліфікації Євро-2013, де суперниками українців будуть збірні Росії, Італії та Туреччини. У рамках підготовки до цього турніру Україна провела контрольний поєдинок проти Німеччини в місті Вупперталь та поступилася з рахунком 0:2.

Чотири динамівці – захисники Вадим Шевчук та Павло Полегенько, півзахисник Євген Чумак та нападник Роман Яремчук – наприкінці березня приєдналися до складу юнацької збірної (U-18), яка зібралася вперше після виступу на Меморіалі Гранаткіна, який проводився на самому початку року в Санкт- Петербурзі.

У товариському матчі з однолітками з Польщі, який відбувся на стадіоні «Арена Львів», підопічні Петракова, судячи з усього, не встигли відновити взаємодію та зазнали нищівної поразки 0:6, але час на підготовку до старту відбору на Євро-2014 ще є.

Найбільше представництво зі збірних різного віку за минулий місяць «Динамо» отримало у збірній U-17, яка, як і національна команда, в цей період проводила свої офіційні матчі – в елітному раунді кваліфікації на Євро-2013. Запрошення від відомого в минулому капітана «Динамо» 90-х років Олександра Головка отримали сім футболістів клубу – голкіпер Вадим Солдатенко, захисник Павло Лук'янчук, півзахисники Віктор Циганков, Павло Ореховський, Ігор Яровий та Артем Бесєдін, а також нападник Данило Соломаха.

Після лютневого збору в Туреччині команда Головка безпосередньо перед офіційними матчами провела ще один збір у Німеччині, де Україні й належало зіграти в елітному раунді відбіркового циклу. Окрім господарів відбору, Німеччини, суперниками українців по групі стали команди Естонії та Болгарії. Підопічні Головка розпочали виступ розгромною перемогою над естонцями (5:1) й після першого туру очолили таблицю. У 2-й ігровий день наші хлопці поділили очки з Болгарією (0:0) а у вирішальній грі з Німеччиною досягли перемоги 1:0, ставши не лише переможцями групи, але й власниками єдиної путівки до фінальної частини чемпіонату, який відбудеться з 5-го до 17-го травня у Словаччині.

«Динамо» було представлене й в юніорській збірній (U-16). Щоправда, якщо в січні на збір у Туреччині та «Кубок Егейського моря» Олег Кузнецов викликав відразу сімох динамівців, то тепер представництво «біло-синіх» скоротилося до двох – захисників Сергія Чоботенка та Богдана Михайличенка. Вони взяли участь у міжнародному турнірі «Кубок чотирьох націй», який відбувся в Бельгії на початку березня (Бельгія 0:2, Cербія 0:0, Словаччина 1:2).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер