За справу взявся Пінколіні

За справу взявся Пінколіні

Наприкінці минулого року директор «Динамо» Резо Чохонелідзе однією із головних причин невдач у Лізі чемпіонів назвав незадовільні кондиції футболістів. І справді, у команді не було вузькоспеціалізованого фахівця, ЗФП займався тренерський штаб спільно з клубною науковою групою. Виправити ситуацію покликаний тренер із фізпідготовки Вінченцо Пінколіні, який пропрацював на аналогічних посадах у провідних клубах Італії. У минулому році головним завданням Вінченцо було підтримувати наявні функціональні кондиції гравців, а справжня робота сеньйора Пінколіні настала зараз, на початковій стадії підготовки до весняних стартів.

Загальній фізичній підготовці присвячені всі ранкові тренування. За винятком воротарів, які працюють із Сергієм Краковським, польові гравці більше години тренуються без м’яча. Містер Пінкі, як жартома називають динамівці життєрадісного італійця, не лише пропонує, а й показує разом із усіма усю намічену на день програму: прискорення на короткі і довгі дистанції, розминка усіх груп м’язів, естафети та багато іншого. Незважаючи на велику кількість спортсменів, Пінколіні наметаним оком помічає навіть дрібниці. Так, на одному з тренувань Майкл дуже втомився і великими труднощами встигав із загальною групою. Вінченцо дав бразильцю можливість «відпочити», відправивши того мотати круги навколо поля. Але про пропущені вправи італієць не забув, залишившись після тренування попрацювати індивідуально.

Фізпідготовкою динамівців Пінколіні займається разом із трьома помічниками. Це два випускники Київського університету фізкультури Дмитро Головко і Володимир Ярмощук, а також спеціаліст з реабілітації Борис Пейрек, який раніше працював у «Хайдуці». Хорват більше уваги приділяє роботі з травмованими гравцями. Такі, на жаль, у команді є. Утім, для тренувального процесу це нормальне явище. Для прикладу, у вівторок ввечері Олександр Шовковський невдало приземлився на газон, через що весь день був змушений працювати за індивідуальною програмою. На щастя, пошкодження виявилось несерйозним і вже на цьому тижні Шовковський повернеться у загальну групу. Є проблеми в Шацьких і Гусєва. Незважаючи на це хлопці виглядають оптимістично і впевнені в швидкому одужанні. Із притаманною Максиму і Олегу працелюбністю можна не сумніватись, що надолужать пропущене вони за лічені дні.

Більш серйозна проблема в Олександра Романчука, який повернувся з «Арсеналу». Захисника непокоїть ахілове сухожилля і навантаження на даному етапі йому доводиться обмежувати. Серйозна робота очікує на Діого Рінкона, який приєднався до команди в середу. Один із старожилів «Динамо» пропустив дев’ять тренувальних днів і на перших порах займатиметься за спец-програмою. Діого, який затримався в Бразилії за сімейними обставинами, випромінює оптимізм і запевняє, що все в нього вийде. У тому числі і скинути зайві кілограми. Аби тільки здоров’я не підвело і проблеми з коліном, які останні роки не дозволяли півзахиснику демонструвати свій кращий футбол.

У розклад команди внесено невеликі корективи. До суботи в динамівців тренувальні дні, а в неділю, 20 січня, перша контрольна гра. Суперником наших футболістів, як уже повідомлялось раніше, виступить болгарський «Левскі».

www.fcdynamo.kiev.ua (Ейлат - Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер