»Закарпаття» - «Динамо» - 1:4. Бангура б'є без промаху

»Закарпаття» - «Динамо» - 1:4. Бангура б'є без промаху

У 28 турі чемпіонату України з футболу зустрічались «Закарпаття» і «Динамо». Команди розташувались на різних полюсах турнірної таблиці і, для ужгородців у боротьбі за виживання, а для киян – за чемпіонство, втрата очок прирівнювалась трагедії. Сенсації не сталось. Динамівці перемогли з рахунком 4:1 (на гол Крайя точними ударами відповіли Бангура (тричі) і Юссуф) і в гарному настрої можуть готуватись до фіналу Кубка України.

До початку матчу мало хто сумнівався в перемозі киян. Столичні футболісти навесні якщо й не демонструють видовищний футбол, очки набирають справно. Із одинадцяти поєдинків динамівці перемогли в десяти і, схоже, навчились навіть за невиразної гри набирати максимум балів для турнірної таблиці. А от «Закарпаттю» навіть перемога над «Динамо» не гарантувала збереження прописки в еліті. У підсумку ужгордці вкотре прощаються з вищою лігою…

У відсутності травмованого Тараса Михалика Юрій Сьомін повернув Мандзюка. Таким чином, Віталій склав пару у захисті Юссуфа. Знайшлось місце в складі і для Папе Діакате, який вийшов на незвичній для себе позиції опорного півзахисника. В атаці тренери випустили цікаву пару Мілевський-Бангура. Різнопланові нападники непогано один одного доповнювали, намагаючись діяти швидко і нестандартно. Зміни торкнулись і воротарської позиції - повернувся Шовковський. Навряд чи у тренерів були претензії по двох останніх матчах до Луценко. Він їх провів чудово, кілька разів виручаючи в практично безнадійних ситуаціях. Напевне Сьомін тримає в умі фінал Кубка України, от і дав ігрову практику досвідченому Шовковському.

Три чверті ігрового часу на полі велась рівна боротьба, з невеликою територіальною перевагою динамівців. Господарів кожному епізоді діяли з повною самовіддачею, бажаючи не лише зачепитись за рятівні очки, але й показати себе селекціонерам інших клубів. Що в них із цього вийшло, побачимо найближчим часом. А поки можемо констатувати, що рівень майстерності виконавців і організації гри «Динамо» і «Закарпаття» відповідав розташуванню команд у турнірній таблиці.


Інтригу в поєдинок вніс пенальті, справедливо призначений арбітром за знесення Ксьонза Марковичем. Шовковський хоч і зреагував на пушечний удар Крайя, дотягнутися до м’яча фізично не зумів. Пропущений м’яч мобілізував киян, плюс тренери з лави запасних внесли необхідні корективи. Зрівняти рахунок пощастило Юссуфу, який для надійності з метра підправив несильний удар Мілевського. Далі за справу взявся Бангура. Можна багато в чому дорікати Ісмаелю, але відчуття голу і вміння миттєво прийняти рішення у гвінейця просто прекрасне. Наприкінці першого тайму Ісма в штрафній на замаху прибрав захисника і вколотив у дальню дев’ятку, а після перерви двічі замкнув передачі з правого флангу Алієва і Кравця.

«Динамо» впевнено перемагає 4:1 і має три повних дні для підготовки до, мабуть, головного матчу весни. У середу на чекає фінал Кубка України: «Шахтар» – «Динамо»!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер