Завершився Меморіал Макарова

Завершився Меморіал Макарова

Днями завершився XIII Міжнародний турнір пам’яті заслуженого майстра спорту і заслуженого тренера України Олега Макарова.

У нинішньому році за головний приз вели боротьбу 20 команд, розбиті на чотири групи.

Група «А»: «Динамо-3» (старший тренер – Кондратов Віктор Іванович), «Днепр» (Черкаси), «Арсенал» (Київ), «Нафком» (Бровари), «Арсенал» (Біла Церква).

Група «В»: «Рось» (Біла Церква), ЦСКА (Київ), «Княжа-2» (Щасливе), «Оболонь» (Київ), «Грань» (Макаров).

Група «С»: «Ходак» (Черкаси), зб. України (з вадами слуху), «Зеніт-Ергопак» (Боярка), «Антарес» (Обухів), «Хілд-Любомир» (Ставище).

Група «D»: «Місто Світла» (Київ), «Євро Біс» (Київ), «Здвижівка» (Здвижівка), «Будмайстер» (Київ), «Омікс» (Київ).

Результати матчів за участю «Динамо-3»:

1 тур

«Динамо-3» - «Арсенал» (Біла Церква) – 7:1
Голи: Коркішко (47), Рудюк (54, 84, 86, 88), Рябий (71), Сокуренко (74) – Сокірко (9).

2 тур

«Нафком» (Бровари) – «Динамо-3» - 0:1
Гол: Люлька (63)

3 тур

«Динамо-3» - «Арсенал» (Київ) – 4:1
Голи: Немчанінов (8), Степанишин (35), Коркішко (78), Сокуренко (80) – Свириденко (12).

4 тур

«Динамо-3» - «Дніпро» (Черкаси) – 0:2
Голи: Одинцов (58), Пахолюк (63).

 КомандиІВНПМО
1"Дніпро" (Черкаси)43016-29
2"Динамо-3" (Київ)430112-49
3"Арсенал" (Біла Церква)42116-97
4"Нафком" (Бровари)40222-52
5"Арсенал" (Київ)40132-81

1/4 фіналу

«Динамо-3» - «Антарес» (Обухів) – 4:1
Голи: Морозенко (58), Рудюк (78, 87, пен), Шевчук (84) – Волинець (51).

1/2 фіналу
«Динамо-3» - «Оболонь» (Київ) – 0:0 (серія пенальті – 2:3)

У фіналі турніру «Оболонь» розгромила аматорів із «Грані» з рахунком 5:2 і стала переможцем турніру.

Уперше за останні роки динамівці не отримали індивідуальних нагород. Так, кращими воротарями стали голкіпери «Оболоні» Артем Шанько і «Грані» Павло Поштаренко. Останній також отримав із рук удови Олега Макарова, Людмили Михайловської, приз як кращого гравця турніру.

Віктор Кондратов, старший тренер «Динамо-3»:

- Наша команда переслідувала під час турніру кілька цілей. Окрім власне підготовки до сезону, ми ставили завдання переглянути хлопців 1991 року народження, які через півроку повинні поповнити ряди «Динамо-3». Мені хотілось із ними ближче познайомити, подивитись на них у грі в рамках офіційного турніру.

Із п’яти зустрічей, які ми провели в рамках Меморіалу Макарова, три матчі завершились нашими перемогами. Перед матчем із черкаським «Дніпром» ми вже вирішили завдання виходу до чвертьфіналу, тому тренерським штабом було прийнято рішення задіяти більшу кількість молодих хлопців. «Дніпру» для вирішення турнірних завдань ця перемога була вкрай важлива, тому на поєдинок вони вийшли з серйозним настроєм. У підсумку – ми поступились зі невеликим рахунком. Головне, що в цьому матчі вдалось перевірити хлопців, які в перспективі можуть приєднатись до «Динамо-3».

Щодо півфінальної гри з «Оболонню», яка в результаті стала чемпіоном, то з ними ми зіграли гідно. В основний час ми не дали супернику створити щось серйозне біля наших воріт, самі ж мали кілька реальних моментів для того, аби все-таки забити переможний гол – зокрема не реалізували два виходи віч-на-віч. Тим не менше, гадаю, для хлопців цієї вікової категорії зовсім не соромно зіграти внічию з командою, яка вже цього року є реальними претендентом на вихід до вищої ліги чемпіонату України. Що стосується програної серії пенальті… Досвідчені футболісти опонента точніше виконали 11-метрові удари.

- Кого із своїх підопічних ви могли б виокремити?

- Мені не хотілося б у даному питанні переходити на персоналії. Ті хлопці, яким випала можливість зіграти на турнірі, виступили достойно.

- Які подальші плани в «Динамо-3»?

- З 14 по 26 лютого у нас збір в кримському місті Орджонікідзе. Там у нас є власна тренувальна база, з натуральними полями. Ми проводимо збори в Криму уже не перший рік, оскільки там створено чудові умови для відпочинку і тренувань.
Оскільки сезон у нас починається 3 квітня, заплановано ще один збір – ближче до кінця березня ми поїдемо на 12 днів знову в Орджонікідзе. А в проміжку готуватимемось у Києві.

- Чи плануєте брати участь у турнірах Кірсанова, Голуб’єва?

- Ні, таких планів немає. П’ять матчів, проведених у рамках Меморіалу Макарова, - достатньо для початку року. У рамках цих змагань хлопці намагались проявити себе з кращої сторони, викладались на сто відсотків. Тому, гадаю, два турніри на старті підготовчого турніру – це забагато для них.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер