Заява ФК «Динамо» (Київ)

Заява ФК «Динамо» (Київ)

Тренувальна база ФК «Динамо» (Київ) в Конча-Заспі вже багато років функціонує як загальнонаціональний центр підготовки футболістів не тільки для клубу, але й для національної, а також молодіжної збірних України.

На цій території, придбаній за кошти клубу, сьогодні створені й успішно експлуатуються 8 сучасних футбольних полів, інфраструктура яких включена в перелік першочергових об'єктів, що готуються під Євро-2012.

Проте повноцінний навчально-тренувальний процес передбачає не тільки тренування безпосередньо на футбольному газоні, але й інші види спеціальних фізичних вправ, зокрема інтенсивну силову і кросову підготовку, періоди релаксації.

Оскільки траса Столичного шосе, яка впритул наближена до зони активних тренувань, переобтяжена транспортом, це істотно погіршує екологічну ситуацію й негативно впливає на самопочуття й якісні показники футболістів.

З метою забезпечення необхідних умов для екологічно безпечних тренувань, керівництвом клубу ще в минулому році було ініційовано перед Київрадою цільове відведення земельної ділянки прилеглого до бази лісу площею 9,8 га для облаштування терренкурних маршрутів без пошкодження зелених насаджень.

На сьогоднішній день ФК «Динамо» (Київ) підготовлено й погоджено в усіх міських інстанціях необхідний пакет документів для остаточного вирішення цього питання, яке планується розглянути на осінній сесії Київради.

У зв'язку з цим викликає подив і обурення факт самовільного захоплення вказаної території фірмою «Київмедрембуд» за допомогою охоронної структури «Торнадо».
Було виявлено, що в понеділок, 11 серпня, її представники незаконно звели там огорожу.

ФК «Динамо» Київ заявляє протест у зв'язку з протиправними діями, що грубо порушують інтереси гравців молодіжної й національної збірних, футболістів самого клубу. Ми звертаємо увагу правоохоронних органів, депутатського корпусу і столичної влади на недопущення ескалації правового беззаконня щодо цієї ділянки землі, на якій передбачається створити цілісний комплекс багаторівневого тренувального циклу для європейських команд, учасниць фінального турніру Євро-2012.

ФК «Динамо» (Київ) не потерпить зневажливого ставлення до букви Закону з боку кого-небудь і попереджає про готовність клубу вжити адекватних заходів самозахисту.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер