Заява прес-служби ФК „Динамо” (Київ)

Заява прес-служби ФК „Динамо” (Київ)

Сьогодні керівництво ФК „Динамо” (Київ) прийняло рішення про звільнення з посади головного тренера Леоніда Буряка, оскільки більше не бачить позитивних перспектив співробітництва з ним та його помічниками В.Козеренко та Є.Аржановим.

Змінивши в середині червня ц.р. на цій посаді Йожефа Сабо, Леонід Буряк, який виконував останнім часом обов’язки спортивного директора, повинен був забезпечити у нинішньому сезоні рівень гри та результат, гідний міжнародного авторитету та спортивних амбіцій ФК „Динамо” (Київ).

Реальність виявилась іншою. Початок сезону для клубу можна назвати провальним. „Динамо” не змогло відстояти у принциповому поєдинку Суперкубок України, продемонструвало непереконливу гру в стартових матчах чемпіонату України, звівши на своєму полі два матчі внічию, в наслідок чого сьогодні посідає незвичне для себе третє місце в турнірній таблиці.

Нарешті, абсолютно неприйнятним варто вважати те, що „Динамо” (Київ), яке за правом вважається старожилом у Лізі чемпіонів, уже на ранній стадії кваліфікації вибуло з турніру, залишивши тим самим мільйони вболівальників в Україні та за її межами можливості вдев’яте поспіть підтримувати свою команду в конкуренції з найкращими клубами Європи.

Щоб виправити ситуації, керівництво клубу має наміри провести масштабні зміни. Першим кроком у цьому напрямку стане запрошення на пост головного тренера авторитетного та висококваліфікованого – не виключено, що з числа іноземних – футбольного фахівця. Пошук такого тренера вже проводиться і кандидатури розглядаються.

На цей період виконувати обов’язки головного тренера ФК „Динамо” (Київ) буде Анатолій Дем’яненко, який працював асистентом ще за В.В.Лобановського, відмінно знає команду та кожного гравця окремо. Керівництво клубу вважає, що він у змозі виконати покладені на нього функції у перехідний період.


ДЕМ'ЯНЕНКО Анатолiй Васильович

Заслужений майстер спорту CРCР

Кар'єра гравця:

Виступав за “Дніпро”, “Динамо” (Київ) (1979-90, 92), “Магдебург” (Німеччина), “Вісла” (Польща)

Капітан "Динамо" 1986-1989, 1990 рр.
У чемпіонатах СРСР за "Динамо" провів 322 матчі, забив 28 м’ячів
Чемпіон СРСР 1980, 1981, 1985, 1986, 1990
Володар Кубку СРСР 1982, 1985, 1987, 1990
Найкращий футболіст СРСР 1985
Володар Кубку Кубків 1986

У збірній СРСР провів 80 матчів, забив 6 м’ячів
Учасник чемпіонатів світу 1982, 1986, 1990
Віце-чемпіон Європи 1988

Кар'єра тренера:

У тренерському штабі "Динамо" з 1993 року

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер