Збір «Динамо» в ОАЕ триває

Збір «Динамо» в ОАЕ триває

Позаду найважчі перші дні тренувального збору. Футболісти потроху звикають до навантажень, з’являється швидкість у русі, повертається притаманна техніка. Два півторагодинних щоденних тренування й тактичні заняття залишають футболістам лише час на необхідний відпочинок, навіть увечері ні про що, окрім ліжка, згадувати не хочеться. Старожили колективу зізнаються, що подібна втома та звикання до навантажень триватимуть перші тиждень-два.

Щодня динамівці проводять два тренування. Хлопці працюють з бажанням, сприяють цьому захоплюючі вправи з м’ячем, естафети, цікаві змагання, що загартовують спортивний характер та бажання в усьому бути першими. Найбільшу хвилю емоцій викликала гра у міні-футбол: розбившись на пари та тримаючись за руки, футболісти грали команда на команду. Переможці довго не приховували радощів: ще б пак — маленька, але перша перемога в новому році.

Тренування динамівці проводять на базі клубу “Аль Джазіра”, який лідирує у звітному чемпіонаті Об’єднаних Арабських Еміратів. У середу на вечірньому занятті підопічних Йожефа Сабо були присутні президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та президент “Динамо” Ігор Суркіс. Окрім мети проінспектувати підготовку команди до сезону, Ігор Михайлович провів переговори щодо співпраці зі своїм колегою, президентом клубу “Аль Джазіра” Кубисі Бути.

Ігор Суркіс зазначив, що, починаючи з 1993 року, “Динамо” жодного разу не готувалося в таких чудових умовах. Під цими словами президент розумів готель високого рівня, бездоганні поля, спаринг-матчі, теплу сонячну погоду та, звичайно, гостинність аравійців. У свою чергу, пан Кубисі Бути з гордістю зізнався, що “Аль Джазіра” вважає за честь приймати на своїй базі одного із лідерів європейського футболу.

Переговори щодо співпраці сторони скріпили підписами. У підсумку на стажування в Академію футбольного клубу “Динамо” прибудуть двоє-троє молодих гравців “Аль-Джазіри”, а в Абу-Дабі на престижному міжнародному дитячому турнірі зіграє одна з вікових груп ДЮСШ імені Валерія Лобановського. Президенти провідних клубів України та ОАЕ обговорили й інші аспекти співпраці, договори про які будуть підписані під час візиту аравійської делегації до Києва.

У понеділок динамівці проведуть перший товариський поєдинок 2005 року. Суперником киян будуть самарські “Крилья Совєтов” — одна з найсильніших команд Росії. У завершальний день перебування в ОАЕ підопічні Сабо поміряються силами зі збірною командою Узбекистану, яка також проводить збір на сонячному Аравійському півострові.

Уже відомі терміни другого підготовчого збору “Динамо”. Він відбудеться з 26 січня по 8 лютого у Португалії. На ньому кияни проведуть три-чотири контрольних поєдинки, а вже за тиждень стартуватимуть у першому матчі Кубка УЄФА.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер