Збірна України U17 з п’ятьма динамівцями вийшла до фінального турніру Євро-2024

Збірна України U17 з п’ятьма динамівцями вийшла до фінального турніру Євро-2024

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2007 року народження) провела третій, заключний матч в еліт-раунді відбору Євро-2024 серед гравців до 17-ти років. Перемігши Грецію (2:0) та Швейцарію (3:0), підопічні Юрія Мороза у вирішальній грі зустрілися з однолітками зі Словаччини, та боролися за пряму путівку на Євро-2024.

Гра проходила в грецькому місті Патри на стадіоні Pampeloponnisiako та у першому таймі була перервана через шторм. Зустріч продовжилася лише через чотири години. До перерви наші хлопці забили двічі – спершу з пасу Стрільчука відзначився Степанов, а потім перевагу «синьо-жовтих» подвоїв динамівець Редушко.

У другому таймі Степанов оформив дубль з передачі Драгана. У підсумку підопічні Юрія Мороза перемогли з рахунком 3:0.

Зазначимо, що у поєдинку взяли участь четверо динамівців. Окрім вже згаданого півзахисника Богдана Редушка, який був замінений у другому таймі, це захисник Дем’ян Третяк, який вийшов у стартовому складі та зіграв 75 хвилин, півзахисник Павло Люсін, який провів на полі увесь матч, та півзахисник Володимир Озимай, який вийшов на заміну у другому таймі. У цій грі не брав участі ще один представник нашої команди – захисник Олексій Рибак, який був задіяний у попередніх поєдинках.

Таким чином, здобувши три перемоги, наша збірна посіла перше місце у своїй групі та вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи, який проходитиме з 20 травня до 5 червня на Кіпрі за участі 16-ти збірних. Жеребкування фінального турніру відбудеться 3 квітня в Ая-Напі.

Євро-2024 (U17). Еліт-раунд відбору. Група 4

Україна (U17) – Словаччина (U17) – 3:0 (2:0)

Україна (U17): Волошин, Шелекета, Третяк (Рябоконь, 75), Данковський, Стрільчук, Люсін, Драган, Редушко (Озимай, 64), Денисов, Степанов (Халілов, 75), Бондар (Богданов, 64).

Словаччина (U17): Каланін, Голокси (Мозола, 61), Данієль, Балог, Туранський, Мішяк, Стручка, Влна, Лусале (Полча, 74), Валко (Піра, 74), Немет (Трелло, 46).

Голи: Степанов (41, 68), Редушко (45+1).

Попереджений: Бондар (59).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер