Збірна України U19 з п’ятьма динамівцями у складі розгромила Словаччину

Збірна України U19 з п’ятьма динамівцями у складі розгромила Словаччину

Юнацька збірна України U19 (футболісти не старші 2005 року народження) впевненою перемогою завершила кваліфікаційний раунд на Євро-2024, що відбувався в мальтійському місті Та-Калі, та здобула путівку до еліт-раунду кваліфікації.

Нагадаємо, окрім Мальти у якості приймаючої сторони до кваліфікаційної групі 7 потрапили збірні України, Косова та Словаччини. У стартовому матчі підопічні Олега Кузнєцова перемогли Мальту (3:1), після чого у другому турі зазнали несподіваної поразки від Косова (0:4).

Вирішальним для «синьо-жовтих» став матч завершального туру, де українці змагалися за вихід з групи із Словаччиною. Словаки перед 3-м туром мали одне очко переваги, тож українцям потрібна була тільки перемога у цій грі.

Все сталося якнайкраще для нашої збірної – у часовий проміжок між 30-ю та 39-ю хвилинами «синьо-жовті» забили три м’ячі, авторами яких стали Єрмачков, Деркач, а також динамівець Михавко. Розгром наприкінці гри довершив ще один представник «Динамо» Пономаренко. Перемога з рахунком 4:0 принесла Україні вихід з групи.

Загалом у матчі взяли участь п’ятеро динамівців. Двоє вийшли у стартовому складі – Михавко та Саленко, ще троє вийшли на заміни – Кремчанін, Пономаренко та Дикий.

Євро-2024 (U19). Кваліфікаційний раунд. 3-й тур

Словаччина – Україна – 0:4

Склад збірної України: Кравець – Лисенко, Михавко, Єрмачков (Микитюк, 73), Огарков – Саленко, Мануйлов (Ващенко, 59) – Тутєров (Кремчанін, 59), Мельниченко, Деркач (Дикий, 84) – Панченко (Пономаренко, 59)

Голи: Єрмачков (30), Деркач (36), Михавко (39), Пономаренко (84)

Фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер