Збірна України вийшла до фіналу плей-оф відбору Євро-2024

Збірна України вийшла до фіналу плей-оф відбору Євро-2024

У четвер, 21 березня, у місті Зениця відбувся матч півфінальної стадії плей-оф за право зіграти на Євро-2024 між національними збірними Боснії і Герцеговини та України.

У стартовому складі «жовто-синіх» вийшов лише один представник «Динамо» - півзахисник Володимир Бражко дебютував за головну команду країни. Також із перших хвилин на полі зʼявилися вихованці «біло-синіх» Віталій Миколенко та Ілля Забарний, які наразі виступають в АПЛ.

Щодо самої гри, то обидві команди в першу чергу приділяли увагу захисту власних воріт. У підсумку, перший тайм завершився «сухою» нічиєю. Після перерви малюнок гри не змінився, от тільки господарі знайшли свій момент - під час однієї з атак Дедіч увійшов до штрафного майданчика, виконав простріл, і Микола Матвієнко зрізав мʼяч у свої ворота.

До кінця матчу залишалося ще достатньо часу, однак уболівальникам «жовто-синіх» довелося понервувати до останніх хвилин. А там на 85-й та 88-й влучні удари вихованця «Динамо» Романа Яремчука та Артема Довбика  принесли Україні таку бажану перемогу.

Тож 2:1 - Україна здобуває вольову перемогу й тепер зіграє 26 березня у Вроцлаві з Ісландією, яка у своєму півфіналі розгромила Ізраїль (4:1). Переможець майбутнього поєдинку й вийде до фінальної частини Євро-2024.

Плей-оф кваліфікації Євро-2024, півфінал

Боснія і Герцеговина - Україна - 1:2

Боснія і Герцеговина: Шехіч — Ахмедходжіч, Хаджікадунич, Колашинац — Дедіч (Чівич, 67), Цимірот, Хаджіахметович, Круніч (Рахманович 90+2), Газібегович — Джеко, Демірович.

Україна: Лунін — Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко — Бражко (Яремчук, 81), Зінченко (Маліновський, 76) — Зубков (Гуцуляк, 76), Судаков, Мудрик — Довбик (Таловєров, 90+2).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер