Збірна України з динамівцями у складі поступилася Ірландії в еліт-раунді Євро-2023

Збірна України з динамівцями у складі поступилася Ірландії в еліт-раунді Євро-2023

Юнацька збірна України U17 зіграла другий матч еліт-раунду кваліфікації Євро-2023. 

Нагадаємо, синьо-жовті потрапили до групи з Італією, Ірландією та Кіпром. Саме Кіпр приймає всі матчі нашої групи. 

У другому турі підопічні Юрія Мороза зустрілися з Ірландією. Перебіг зустрічі передумовили два швидкі пропущені синьо-жовтими м’ячі. Вже на 4-й хвилині ірландці провели результативну контратаку, забивши гол після грубої помилки українців - неузгодженості центрального захисника та голкіпера. Цю помилку підстеріг Мейсон Меліа, розстрілявши ворота з близької відстані. На 12-й хвилині ірландці подвоїли свою перевагу, і знову відзначився Меліа, замкнувши простріл з флангу. 

Рахунок 0:2 тримався досить довго, а на 62-й хвилині Меліа оформив хет-трик, розстрілявши ворота з близької відстані після передачі від лицевої лінії. За кілька хвилин українці залишилися у більшості, коли арбітр вилучив суперника за фол останньої надії проти Пономаренка. Проте ірландці втримали переможний рахунок - 3:0. 

У поєдинку з Ірландією взяли участь футболісти «Динамо», які в нинішньому сезоні виступають на правах оренди за луганську «Зорю». Захисники Владислав Захарченко, Максим Коробов, Денис Дикий, півзахисники Давид Білий, Данило Іщенко, Владислав Калин, Кирило Пашко, а також нападник Матвій Пономаренко (капітан) вийшли у стартовому складі, півзахисник Кирило Осипенко з’явився на полі у другому таймі. 

У паралельному матчі нашої групи Італія перемогла Кіпр (2:1), тож Україна за підсумками двох турів перемістилася з першого місця на третє. Нагадаємо, у першому турі синьо-жовті перемогли Кіпр (4:2), а Італія та Ірландія поділили очки (2:2). 

До фінальної частини Євро-2023, яка розпочнеться наприкінці травня в Угорщині, вийдуть найкращі команди усіх восьми груп еліт-раунду, а також 7 кращих других місць. 

Еліт-раунд Євро-2023 (U17). Група 6. 2-й тур

Україна - Ірландія - 0:3

Голи: Меліа (4, 12, 62).

Україна (U-17): Бакус, Бакай (Кайдалов, 66), Коробов, Захарченко, Дикий, Іщенко (Руснак, 66), Пашко, Білий (Осипенко, 66), Хан (Будко, 33), Калин, Пономаренко (к).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер