Україна на чемпіонаті світу (U-20). Нічия у 1-й грі з шістьма динамівцями у складі

Україна на чемпіонаті світу (U-20). Нічия у 1-й грі з шістьма динамівцями у складі

У матчі-відкритті, який відбувся на стадіоні «North Harbour Stadium» у найбільшому місті Нової Зеландії, Окленді, м’ячів команди не забивали.

Було помітно, що обидві команди вийшли на поєдинок доволі сконцентрованими та зібраними. Ніхто не хотів поступатися, діяли організовано та надійно.

Відзначимо, що в матчі взяли участь усі шестеро динамівців, викликаних до лав команди Олександра Петракова.

У першому таймі збірна України грала першим номером та володіла помітною ініціативою У перші 20 хвилин новозеландці лічені рази переходили половину поля, шукаючи щастя на контратаках. Провідна роль в атакуючих діях була відведена київським динамівцям у складі збірної. Зокрема, лише Бесєдін мав кілька хороших можливостей вивести свою команду вперед. Відзначимо його прицільний  удар із лінії штрафного майданчика та вихід віч-на-віч із голкіпером після вдалого закидання Чумака з глибини поля. Але щоразу на шляху м’яча опинявся воротар або трохи бракувало влучності. Активно йшов вперед при нагоді по своєму правому флангу й Павло Полегенько, роблячи небезпечні простріли на партнерів. Але втілювати їх у забиті м’ячі не вдавалося. Одного разу Павло сам наважився на удар справа, проте в останню мить під м’яч кинувся захисник. Кілька хороших ударів записав до свого активу й Коваленко але й йому не пощастило.

Наприкінці тайму хорошу можливість повести в рахунку мав ще один динамівець Ігор Харатін, який пробивав по центру з лінії штрафного майданчика, проте зовсім трохи не влучив у площину воріт. До слова, Ігор встигав й відпрацьовувати в обороні, й керувати атаками своєї команди разом із партнером Чумаком, який теж господарював у центрі поля.

Про що казати, якщо статистика ударів по воротах у першому таймі 8-1 на користь українців. Але на перерву команди пішли за нічийного рахунку 0:0.

У другому таймі малюнок гри  не змінився. Чудову нагоду відзначитися Україна змарнувала на 55-й хвилині, коли наші гравці занадто довго розігрували м’яча в безпосередній близькості від штрафного майданчика господарів, але втратили оптимальний момент для удару – «постріл» Соболя вже не був таким небезпечним. За кілька хвилин на удар метрів із 16-ти у ближній кут наважився Татарков – із тим же успіхом. А як той же Татарков не влучив по воротах із 11-ти метрів після ідеального пасу Коваленка, мабуть, залишилося загадкою для нього самого. Невдовзі Бесєдін (на фото) заробив небезпечний штрафний удар метрах у 25-ти від воріт. Чумак, який виконував стандартні положення в матчі, добре приклався, але влучив у стінку.

У середині тайму підопічні Олександра Петракова влаштували справжню облогу воріт суперника, коли подали чотири кутових поспіль. Зокрема, після навісу Чумака дальню стійку замикав Бесєдін, але знову повз ворота.

Новозеландці продовжували діяти на контратаках, проте Бурда з компанією вчасно нейтралізовували небезпеку, виграючи боротьбу, в тому числі й на другому «поверсі». Лише наприкінці матчу Сарнавському довелося кілька разів рятувати свою команду, зокрема, після удару Біллігслі метрів із 8-ми низом та після подачі кутового вже в компенсований час. Українці же втратили останню можливість здобути перемогу в матчі, коли після кутового удару Кабаєв пробивав із центру штрафного майданчика, проте м’яча вже з  лінії порожніх воріт вибив захисник. Тож, у підсумку, 0:0.

Чемпіонат світу. Груповий етап. 1-й тур.

Нова Зеландія U-20 – Україна U-20 – 0:0

Україна: Сарнавський, Полегенько, Качараба, Бурда, Чумак, Харатін (Танковський, 81), Кабаєв, Татарков (Немтінов, 90), Коваленко Соболь, Бесєдін (Яремчук, 90+3).

Попереджений: Бразертон (66).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер