Жеребкування Кубка України. Як це було

Жеребкування Кубка України. Як це було

Сьогодні в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/8 фіналу розиграшу Кубка України. Як і на жеребкуванні попередньої стадії, представники учасників змагань по черзі, відповідно до складеного на початку сезону рейтингу, тягнули жереб для визначення номера в «сітці».

За регламентом ця стадія змагань складається з одного матчу, який відбудеться на полі команди, яка виступає в нижчій за рангом лізі. Якщо ж зустрічаються клуби з однієї ліги, господарями поля є команда, чий номер у «сітці» непарний.

«Динамо» на жеребкуванні представляв адміністратор команди Олександр Чубаров. З його легкої руки наша команда опинилася в першій парі під номером 1. Другий номер витягнув представник луганської «Зорі» Юрій Корбут. Відзначимо, що Юрій В’ячеславович достатньо довго не міг відкрити кульку, яка визначила його команді настільки складного суперника. В цей час присутні встигли пожартувати, що «Зорі» потраплять або «Динамо», або «Шахтар». Як у воду дивилися… Поєдинок киян із «Зорею» відбудеться в Києві 29 жовтня.

Під час жеребкування не обійшлося без казусу, пов'язаного із схожістю цифр. У суперники «Таврії» (№10) спочатку був визначений «Арсенал» (№9). Але коли представник команди «Фенікса-Іллічівця» дістав кулю, в якій замість №6, який мав залишатися єдиним, знову був №9, в ситуації довелося розбиратися. З'ясувалося, що цей номер був правильним, а от представник «Арсеналу» витягнув не 9-й номер, а 6-ий. Отже, із «Таврією зіграє «Фенікс-Іллічівець», а «Металіст» зустрінеться з «Арсеналом».

Нагадаємо, що на цій стадії в разі нічиєї в основний час, будуть призначені два додаткові тайми по 15 хвилин. Якщо і за цей час жодній із команд не вдасться перемогти, переможця визначить серія пенальті.

Олександр Чубаров, адміністратор «Динамо»:

- Результат жеребкування для «Динамо» є прийнятним у першу чергу тим, що ми граємо вдома. Враховуючи дуже щільний графік, в якому команда виступає останнім часом, виїзди до інших міст завжди пов'язані з певними труднощами. Через погодні катаклізми, щоб не ризикувати, нам доводиться виїжджати на матчі за день до гри.

- Сила суперника теж має значення…

- Вчора під час матчу «Динамо-2» на базі в Конча-Заспа, на якому було присутнє керівництво клубу й команди, я сказав, що спробую витягнути «Шахтар». Ігор Михайлович Суркіс парирував: «От візьми і витягни. Ти гадаєш, що ми скажемо, не потрібно? Ні!». І Юрій Сьомін погодився із президентом: «Витягни, я не проти». А генеральний директор клубу Резо Чохонелідзе поставився до цього скептичніше. Говорить: «Як ти можеш витягнути «Шахтар»? Наші команди «розведуть». Я намагався йому пояснити, що це неможливо, але він не повірив. «Що ти казки розповідаєш. Можна подумати, ти три рази «Олком» випадково витягав», - іронізував Резо. Навіть жарти по команді почали ходити. Коли минулого разу підходив до корзини з кулями під час жеребкування 1/16 фіналу, мене підколювали, мовляв, витягни нам «Олком». Найцікавіше, що так і сталося.

Ви самі бачили, що спеціально «розвести» певні команди було просто неможливо. «Шахтар», наприклад, який тягнув жереб першим, сам нікого не міг «вибрати». Він отримав свій номер, а потім просто сидів і чекав на суперника. Сталося так, що «Закарпаття» витягнуло собі «Шахтар». На жеребкуванні 1/4 фіналу ми також можемо потрапити на «Шахтар». Якщо, звичайно, наші команди туди вийдуть.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер