Жеребкування: експерти про варіанти для «Динамо»

Жеребкування: експерти про варіанти для «Динамо»

Потенційних суперників у киян чотири: бельгійський «Брюгге», нідерландський «Фейєноорд», шотландський «Мазервел» та румунський «Васлуй».

Напередодні жеребкування кореспондент офіційного сайту поцікавився у Олега Саленка, Сергія Федорова (на фото) та Павла Шкапенка, які ще нещодавно виступали за «Динамо»: який клуб із цього квартету вони вважають найкращим варіантом для «біло-синіх», а який – найгіршим?

- В якій формі «Динамо» підходить до європейських баталій?

Олег Саленко: - Поки важко сказати. Дії киян у поєдинку з «Металургом» були не дуже переконливими. Команду ми поки не побачили. Потрібно ще награти склад. На даний момент «Динамо» – загадка для мене.

Сергій Федоров: - Гадаю, найкращі кондиції команда набере ближче до вирішальних поєдинків Ліги чемпіонів. Не виключено, що перед цим у «Динамо» виникатимуть певні проблеми. До того ж, лави клубу поповнили кілька новачків, яким ще потрібно адаптуватися в колективі. Попри це, вважаю, що «біло-сині» впевнено подолають кваліфікаційний етап і пройдуть до групового турніру.

Павло Шкапенко: - Чесно кажучи, перша гра чемпіонату України мене не вразила. Багато хто з футболістів ходив по полю пішки. Можливо Юрій Сьомін побудувава підготовку до сезону таким чином, щоб на пік форми команда вийшла восени. Враження неоднозначне. Результат влаштував «Динамо», але гру потрібно покращувати.

- «Фейєноорд», «Брюгге», «Васлуй», «Мазервел». Який із цих варіантів жеребкування є найбільш прийнятним для «Динамо»?

О.С. - Всі команди прохідні. Жоден із цих колективів не є топ-клубом. Потрібно просто взяти і виграти. «Брюгге» ми вже обігрували свого часу. «Мазервел» - команда середнього рівня. Вважаю, що найсильнішим у цьому квартеті є «Фейєноорд», але всеж «Динамо» забов’язане проходити далі!

С.Ф. - Безумовно, до кожного з цієї четвірки Юрій Сьомін і тренерський штаб ретельно готуватиме «Динамо», але, повторюю, ми маємо без проблем проходити далі. Найкращим жеребом для киян стане той, який дозволить перемогти.

П.Ш. - Мабуть, найкращим варіантом для «біло-синіх» буде «Мазервел». Чому? З шотландськими клубами кияни завжди грали успішно. А взагалі, «Динамо» має проходити третій кваліфікаційний раунд на одному диханні.

- Чого очікуєте від «Динамо» в новому сезоні?

О.С. - Всі сподіваємося, що «Динамо» нарешті пройде до групового раунду Ліги чемпіонів. Нехай «біло-сині» забивають переможні голи на 92-й хвилині матчу, але потрапляти до Суперліги вони забов’язані!

С.Ф. - Хочу щоб на європейській арені наша команда нарешті досягла певних успіхів. Можу лише побажати щоб хлопці доклали максимум зусиль і досягли своїх цілей.

П.Ш. - Потрібно щоб команда подолала смугу невдач і пробилася до групового турніру Ліги чемпіонів. Дуже цього хочу. Вважаю, що більше там наших команд, то краще для України.

Нагадаємо, що жеребкування третього кваліфікаційного раунду відбудеться у п’ятницю, 20 липня. Початок о 13:00 за київським часом. Перші матчі пройдуть 31 липня – 1 серпня, матчі-відповіді відбудуться 7-8 серпня.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер