Гол Жерсона Родрігеса приніс Люксембургу перемогу в матчі з Ірландією

Гол Жерсона Родрігеса приніс Люксембургу перемогу в матчі з Ірландією

У другому турі кваліфікації на Чемпіонат світу – 2022 збірна Люксембургу зіграла на виїзді зі збірною Ірландії. Для збірної Жерсона це був перший матч відбору, адже люксембуржці не грали в першому турі.

Долю зустрічі вирішив єдиний м’яч, який забив Родрігес на 85-й хвилині гри. Після того як воротар люксембуржців вибив м'яч уперед зі своєї половини поля, Жерсон разом із партнером по команді нав'язали боротьбу обороні ірландців і після перехоплення м'яча динамівець завдав удару по воротах із дальньої дистанції, вразивши нижній кут. Так Люксембург вирвав перемогу з рахунком 1:0.

Цей гол став 6-м для Жерсона у 32-му матчі за збірну. У Дубліні він провів повний матч.

До слова, ця перемога стала лише третьою для збірної Люксембургу в її 124-х матчах кваліфікації на чемпіонатах світу/Європи (10 нічиїх та 111 поразок). Люксембуржці не вигравали на виїзді у кваліфікації протягом 28-х останніх матчів (6 нічиїх та 22 поразки), востаннє ще у 2008 році, перемігши тоді Швейцарію.

Люксембург є єдиною збірною своєї групи, яка не втрачала очок. Лідерство ділять Сербія та Португалія, які у другому турі розписали мирову. Обидві збірні набрали по 4 очки у двох матчах.

У третьому турі 30 березня Люксембург прийматиме Португалію.

Фото www.theguardian.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер