Жослен Гурвеннек vs Сергій Ребров: ставка на результат

Жослен Гурвеннек vs Сергій Ребров: ставка на результат

І, варто сказати, що вони цілком виправдані, адже за той час, у одного менший, а в іншого більший, обидва фахівці спромоглися разючим чином змінити як атмосферу, так і саму гру своїх клубів.

Що ж, тим цікавіша майбутня битва ідей, майстерності та таланту футбольних бійців під керівництвом Реброва та Гурвеннека.

Мотиватори

26 жовтня 2014-го року фанати «Генгама», низько опустивши голови, безрадісно залишали трибуни рідного стадіону, не приховуючи при цьому своєї гіркоти та відчаю. Їхня улюблена команда була просто «знищена» візитерами з «Ніцци» – 7:2. Як не старався лідер «червоно-чорних» Клаудіо Бовю, який відкрив рахунок у зустрічі 11-го туру Ліги 1 та потім віддав Ронні Шварцу гольовий пас, уникнути принизливого рахунку це не допомогло.

Здавалося, на Жослена Гурвеннека та його «Генгам» чекала прірва, але головний тренер не втратив контролю у важкій для всіх ситуації, що показала вже наступна гра в чемпіонаті, яка завершилася перемогою над «Бастією». Після цього було впевнено переможено в Лізі Європи мінське «Динамо» 2:0. Саме цей відрізок поточного сезону став переламним для «Генгама». Надалі команда почала все менше програвати, а потім і взагалі видала безпрограшну серію, що тривала в різних турнірах вісім ігор.

Сергій Ребров також не посипав голову попелом після несподіваної виїзної поразки з великим рахунком у третьому турі групового етапу Ліги Європи від данського «Ольборга» – 3:0. Роботу над помилками було проведено блискавично, й уже за п'ять днів «біло-сині» перемогою над «Карпатами» оформили вихід до чвертьфіналу Кубка України, а потім провели свій найкращий матч першої частини національного чемпіонату, розгромивши «Дніпро» – 3:0 та вийшли на перше місце в турнірній таблиці.

Фактор весни

Готували свої команди до очного протистояння Жослен Гурвеннек та Сергій Ребров у діаметрально різних умовах. Зимовий відпочинок у французів був доволі коротким, завершившись 2 січня, після чого команда занурилася до активного ритму кубкових протистоянь та матчів чемпіонату. Причому результати «Генгама» вражають!

Із 10 зустрічей підопічні Гурвеннека виграли сім (чотири з них у чемпіонаті), один завершили внічию та лише в двох поступилися, за різниці забитих та пропущених 18:8. Подібний набраний хід дозволив Гурвеннеку заявити: «Я не можу сказати, що в нас є якийсь план з набраних очок – просто цей показник свідчить про хорошу динаміку нашої команди. Саме це є для мене найважливішим. Ми дуже раді, що спромоглися зробити відчутне прискорення догори турнірної таблиці (поточне 8-е місце – прим.ред.)».

«Біло-сині» вийшли з відпустки, 12 січня, зібравшись на клубній базі в Кончі-Заспі. Офіційних матчів команда, звичайно, не проводила, а от контрольних на двох зборах в Іспанії зіграла предостатньо – 12. Шість із них динамівці виграли, чотири завершили внічию та два програли, забивши 20 голів та пропустивши 10.

Сергій Ребров подібні результати прокоментував наступним чином: «На зборах ми не ставили завдання вигравати за будь-яку ціну. У кожній контрольній зустрічі вирішувалися певні завдання, з якими хлопці, я вважаю, загалом упоралися».

Гра їх розсудить

Обидва молодих наставники клубів (Гурвеннеку – 42, Реброву – 40), ознайомившись із ігровими особливостями суперника, віддали належне сильним якостям, звернувши увагу на слабкості.

Головний тренер французів про «біло-синіх» відгукнувся так: ««Динамо» кожен рік виступає в єврокубках, тому такого досвіду в них набагато більше. Кияни виграли свою групу, програвши лише один виїзний матч проти «Ольборга». У чемпіонаті «Динамо» жодного разу не програвало та йде на першому місці. Можу сказати, що це велика команда. Але є один дуже важливий фактор: до першої зустрічі з нами наші суперники провели лише два тренувальних збори. Звичайно, погано, що матч у відповідь відбудеться в Україні, але це значить лише те, що вдома ми маємо зіграти дуже сильно. Я впевнений, що мої хлопці покажуть усе, на що здатні. Розумієте, футболісти досягають найвищого прогресу в єврокубкових матчах. Вдалі виступи в Лізі Європи дуже важливі для нас. Я не можу уявити, коли ще мої гравці зможуть отримати такий досвід. Ми маємо зіграти дуже добре».

Сергій Ребров, у свою чергу, відзначив такі моменти у грі «Генгама»: «В першу чергу – це організована оборона та дуже сильні контратаки. У «Генгама» є хороші швидкісні форварди, які багато забивають. У матчах із французами дуже важливо буде не давати супернику можливості контратакувати. У них хороша команда, й явно не подарунок. Просто так до плей-оф Ліги Європи ніхто не потрапляє».

Для того, щоб зустріти суперника у всеозброєнні, головний тренер динамівців та футболісти отримали знання про те, хто їм буде протистояти вже 19 лютого: «Наші представники були присутніми на двох матчах «Генгама», плюс ми переглянули доволі багато поєдинків у запису. З хлопцями розібрали гру суперника. Втім, вони й самі чудово розуміють, із ким нам доведеться грати».

Отже, до майбутнього офіційного старту динамівців у цьому році залишилося зовсім недовго. Вже в четвер о 22:05 «біло-сині» вийдуть на матч проти «Генгама», а от скільки ще раз у цьому сезоні ми почуємо урочистий гімн Ліги Європи напередодні матчів нашої команди, залежить від Сергія Реброва та його команди.

Олег Задерновський

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер