Жуніор МОРАЕС: «Завжди ставлю перед собою великі завдання»

Жуніор МОРАЕС: «Завжди ставлю перед собою великі завдання»

До речі, частину інтерв'ю Жуніор дав без перекладача, російською мовою.

- Жуніоре, вітаємо з першими голами за «Динамо» в новому році! Бажаємо частіше радувати голами вболівальників у цьому сезоні!

- Дуже дякую! Потрібно привітати всіх хлопців, сьогодні ми провели дуже хороший матч. Почали агресивно та виконали хорошу роботу. Гадаю, тренер залишився задоволений нами.

- Учора суперник був номінально слабшим, але ані тобі, ані партнерам по команді не вдалося забити гол. Чому так сталося?

- Учора, на жаль, ми не виглядали добре на полі. Я думаю, це пов'язано зі втомою та відсутністю концентрації. Ми винесли уроки зі вчорашньої поразки й сьогодні повернули свою звичну гру.

Зараз, на зборах, головне підготуватися у фізичному та тактичному плані. Результат не на першому місці. Ми маємо підійти до поновлення сезону у всеозброєнні. Тому, якщо й трапляються такі проколи, як учора, у нас є час їх виправити.

- Перший гол вийшов типовим для гравців твого амплуа, не підвело гольове чуття. Другий ти забив красивим дальнім ударом, якими кілька разів радував і в офіційних іграх. Це твій фірмовий стиль?

- За свою кар'єру я забив багато голів у різних стилях. У «Динамо» поки нечасто забивав голи ударами з-за меж штрафного майданчика, але сьогодні мені випала така можливість, і я нею скористався. Буду старатися забивати такі голи частіше!

- Як ти сприйняв новину про оренду Артема Кравця?

- Я не сприймав Артема як свого конкурента, а лише як свого партнера по команді, адже ми з ним грали по черзі, то я, то він. Зараз відновився Лукаш Теодорчик, він зможе замінити Артема, та й загалом у «Динамо» підібрані дуже хороші гравці.

- Тепер на тебе та Теодорчика лягає більше відповідальності, відчуваєш це?

- Я завжди ставлю перед собою великі завдання, тому не боюся тієї відповідальності, яка у зв'язку із цим на мене лягає!

- Якою була для тебе перша половина сезону, проведена в команді, чим вона запам'яталася?

- Спочатку мені, звичайно, було важко пристосуватися до нового стилю, до гри «Динамо». Але поступово все прийшло до норми, й я задоволений, що мені вже вдалося адаптуватися в колективі.

- Які цілі ставиш перед собою на другу частину сезону?

- У першу чергу, перед нами стоїть завдання виграти чемпіонат України. Також ми маємо перемагати в інших змаганнях. І в Кубку України, і в Лізі чемпіонів ставимо перед собою найвищі цілі. «Динамо» - великий клуб, і завдання у нього великі!

- Ліга чемпіонів – це новий для тебе досвід. Що відчував, спробувавши себе у цьому турнірі?

- Ліга чемпіонів – це щось фантастичне! Із того моменту, коли ти виходиш на поле, ти поринаєш в абсолютно незвичайну, незрівнянну з іншими змаганнями атмосферу. У мене залишилося дуже багато позитивних емоцій від дебюту в Лізі чемпіонів. Я впевнений, що наша команда докладе максимум зусиль для того, щоб пройти якомога далі у цьому турнірі.

- Чого чекаєш від протистояння з «Манчестер Сіті»?

- Якщо порівнювати «Манчестер Сіті» з тими ж «Челсі» та «Порту», можна сказати, що ці команди приблизно однакові за своїм рівнем. Ми переграли «Порту» в груповому турнірі, на рівних боролися з «Челсі». Цей досвід дає нам упевненість у тому, що з такими командами можна грати й навіть перемагати їх. Безумовно, «Манчестер Сіті» - фаворит, але ми зробимо все можливе для того, щоб досягти позитивного результату.

Крім того, я думаю, що над «Сіті» буде тяжіти той факт, що вони є фаворитами протистояння. А ми, у свою чергу, будемо більш розкутими, що дозволить нам проявити себе з найкращого боку.

- Чи слідкуєш ти за іграми суперника «Динамо» в англійській Прем'єр-лізі?

- Так, я намагаюся дивитися всі ігри за їхньою участю. У всіх лініях у них підібрані дуже хороші гравці. Але, тим не менш, усе в наших руках. Ми будемо намагатися показати свій гідний рівень.

* фото А.Лукацький

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер