Зимовий Кубок ДЮФЛ. «Динамо» U16 перемогло «Полісся» та вийшло до чвертьфіналу

Зимовий Кубок ДЮФЛ. «Динамо» U16 перемогло «Полісся» та вийшло до чвертьфіналу

Динамівська команда U16 (футболісти 2006 року народження) у рамках 1/8 фіналу Зимового Кубка ДЮФЛ в манежі клубної бази приймала однолітків із житомирської СДЮСШОР «Полісся».

Зі старту поєдинку підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка ввімкнули високий пресинг, розташувавшись на половині поля суперників. Поступово динамівці все ближче підбиралися до взяття воріт, створивши цілий ряд моментів в атаці. Незважаючи на те, що гол назрівав, у першому таймі киянам не вдалося «розпечатати» ворота «Полісся», не в останню чергу – через вдалу гру голкіпера житомирян Корсуна, який здійснив кілька сейвів.

Спочатку по воротах гостей після штрафного головою пробивав Коробов, а далі – динамівці мало не влучили у ворота після необачного виходу голкіпера зі своїх володінь. Загалом, у воротаря «Полісся» було багато роботи – згодом Корсун із другої спроби зафіксував прострільну передачу Пономаренка з гострого кута, а Калин майже впритул намагався пробити голкіпера – безуспішно. Осипенко завдав удару з лінії напівкола штрафного – Корсун витяг м’яч, який летів під поперечину.

На останніх хвилинах першого тайму м’яч опинився в сітці воріт «Полісся» після удару Пономаренка, але це взяття не було зараховане через офсайд, яких у динамівців у цьому матчі також було чимало.

Після перерви кияни продовжили осаджувати володіння гостей – так, Пашко прострілював із правого флангу штрафного в центр у пошуках партнерів, однак м’яч знову був перехоплений Корсуном. На 42-й хвилині динамівці заробили штрафний у 35-ти метрах від воріт, але удар Пономаренка зі стандарту прийняла на себе стінка. А в наступному моменті Пашко «обікрав» голкіпера, але був зупинений захисником.

На 47-й хвилині динамівцям нарешті вдалося відкрити рахунок – капітан команди Матвій Пономаренко в дотик замкнув передачу справа від Руслана Нестеренка.

Невдовзі вже Кузик міг відзначитися після прострілу Пономаренка з того ж флангу, однак із лінії воротарського відправив м’яч над поперечиною. А Шевченко поцілив у дальню стійку після удару низом із лівого флангу.

До другого голу в ворота «Полісся» привели індивідуальні дії Кирила Пашка, який на 54-й хвилині підхопив м’яч на правому фланзі, здійснив прохід до воріт та точно пробив із лівої повз воротаря.

До того ж, Пономаренко міг збільшити рахунок і зробити дубль, але не зумів переграти Корсуна, а удар Білого з вигідної позиції у межах штрафного був неточним.

При цьому Кіблицькому довелося вступити в гру лише на заключних хвилинах, коли кияни віддали ігрову ініціативу суперникам. Гравці «Полісся» нарешті перейшли центральну зону та кілька разів пробивали по воротах «Динамо» із середньої та дальньої дистанцій, але жодна з цих спроб не принесла динамівському голкіперу складнощів.

Підсумковий рахунок 2:0 зафіксував впевнену перемогу «Динамо», яка дозволила нашій команді вийти до наступної стадії плей-оф турніру, що відбудеться за тиждень.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ, 1/8 фіналу

«Динамо» U16 – СДЮСШОР «Полісся» - 2:0 (0:0)

«Динамо» U16: 12. Кіблицький – 3. Кузьменко, 5. Захарченко, 13. Коробов, 15. Дикий – 14. Іщенко, 7. Оспипенко, 8. Білий, 19. Пашко, 21. Калин – 11. Пономаренко (К).

На заміни виходили: 17. Нестеренко, 18. Кузик, 6. Хмельовський, 22. Шевченко.

Голи: Пономаренко (47), Пашко (54).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер