Знакова перемога «Динамо», коли один за всіх та всі за одного!

Знакова перемога «Динамо», коли один за всіх та всі за одного!

Головним було не лише те, що динамівці вдома ще не перемагали цього суперника в єврокубках, але й можливість перевірити свої сили в матчі з сильним опонентом напередодні поєдинку з донецьким «Шахтарем» у чемпіонаті країни.

Стартовий склад «біло-синіх» був звичним, якби не чергова тренерська знахідка Сергія Реброва, який несподівано для необізнаних поставив на лівий фланг оборони юного Микиту Бурду замість травмованого Євгена Макаренка.

Перші хвилини матчу показали, що головний тренер «біло-синіх» розібрав гру суперника досконально. Динамівці намагалися якомога швидше переводити м'яча на половину поля «Стяуа», а при його втраті відразу ж на будь-якій ділянці поля вступали в колективний відбір. Командний механізм, де жоден гравець нашого клубу не уникав боротьби, працював без збоїв. До пори, до часу така спільна робота на результат давала «Динамо» перевагу лише в окремих ігрових епізодах. Тим не менш, це дозволило зламати звичну гру гостей, які буквально в'янули під пресингом.

Рахунок відкрити, однак, першими могли гості. На 30-й хвилині Латовлевічі зробив навіс із лівого флангу на Чипчу, який прийняв м'яча та точно пробив, але Олександр Рибка був напоготові, перевівши м'яча за ворота.

за десять хвилин динамівці відкрили рахунок. Блискучий пас Юнеса Беланда по центру штрафного майданчика румунів знайшов Андрія Ярмоленка, який буквально увігнав футбольний снаряд у рамку воріт Арлаускіса.

Підопічні Константина Гилке, мабуть, будували на другу половину гри честолюбні плани, але динамівці не відійшли до оборони, а, навпаки, ще додавши у швидкості та жорсткості, знову придушили всі спроби «Стяуа» зав'язати нитки комбінаційної гри. В центрі поля повновладним господарем був Сергій Сидорчук, який не лише вигравав усю боротьбу, але й постійно підключався до атак.

На 56-й хвилині Джермейн Ленс блискучою розрізною передачею вивів у прорив Данило Сильву, той, звільнившись на ривку від суперника, зробив вивірену передачу на Артема Кравця, але той із дуже вигідного положення схибив.

Ще за шість хвилин Сидорчук буквально вигриз м'яча у свого опонента та забезпечив точним пасом Беланда, який створив гольовий шанс уже самому Ленсу, але гостей урятував їхній литовський голкіпер.

Гол, як кажуть, назрівав, і вийшов на 66-й хвилині просто блискучим! Ленс зліва навісив на Ярмоленка, той у дотик віддав на Кравця, й Артем також єдиним дотиком до м'яча вдруге змусив вибухнути «Олімпійський»!

Підопічні Реброва після цього не зменшили обертів, домінуючи майже в усіх ігрових епізодах. Тим не менш, «Стяуа» вдалося забити свій гол. На 90-й хвилині Кесеру вишукано після кутового переправив м'яча на дальню стійку, де відправити його у ворота Рибки для Русеску не склало труднощів.

Забитий гол, мабуть, додав надії шанувальникам чемпіонів Румунії, серед яких на стадіоні були прем'єр-міністри Румунії та Молдови, але Лукаш Теодорчик знову її забрав, забивши в контратаці після блискучого пасу Ярмоленка.

Відразу «Стяуа» знову могла скоротити відставання в рахунку до мінімуму, але цього не дозволив зробити Русеску наш воротар, який продемонстрував блискучу реакцію.

Динамівці здобули другу перемогу поспіль у групі J Ліги Європи та впевнено одноосібно очолили турнірну таблицю.

Олег Задерновський

Ліга Європи. 2-й тур групового етапу

02.10.2014. м.Київ. НСК «Олімпійський». 28,280 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Стяуа» (Бухарест, Румунія) – 3:1 (1:0)

«Динамо»: Рибка, Сильва, Віда, Драгович, Бурда, Сидорчук (Буяльський, 76), Рибалка, Беланда, Ленс (Калитвинцев, 83), Ярмоленко (к), Кравець (Теодорчик, 90).

«Стяуа»: Арлаускіс, Шукала, Папп, Латовлевічі, Варела, Чипчу, Танасе (к), Препеліце, Санмертян, Янку (Станчу, 57; Русеску, 82), Кесеру.

Голи: Ярмоленко (40, пас Беланда), Кравець (66, пас Ярмоленко), Теодорчик (90+1, пас Ярмоленко) – Русеску (90).

Попередження: Рибалка (86) – Папп (39), Шукала (77).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер