Знайомство динамівців з «Арена Націонале» та обіцянка від Ленса

Знайомство динамівців з «Арена Націонале» та обіцянка від Ленса

На прес-конференцію Сергій Ребров прийшов разом із капітаном команди Олександром Шовковським, який у кожному матчі перевершує свій же рекорд по кількості матчів за київське «Динамо».

«Арена», яка дійсно вражає

Поки вони відповідали на запитання журналістів в конференц-залі, в чаші стадіону тривали останні приготування до тренування. Разом із адміністраторами на поле одним із перших вийшов асистент головного тренера «Динамо» Рауль Ріанчо. Після того, як тренувальні фішки були розставлені, він неспішно проходив десь по середині поля, ніби відмірюючи кроками відстань, при цьому уважно оглядаючи газон та стадіон в цілому. «Вражаючий стадіон! Коли він був побудований?» – запитав Рауль у клубного перекладача іспанської мови Бориса Іщенка.

Справді, Арена вразила, мабуть, кожного, хто вперше опинявся на ній. Сергій Федоров, вийшовши з під трибунного приміщення на поле, проявив свої враження від побаченого як завжди стримано та лаконічно, просто піднявши великий палець вгору.

І кожен з гравців, які виходили на поле, одразу оглядався навколо, і під час пробіжки задивлявся вгору, на табло у формі відеокубу, а також дах стадіону, який як раз був закритий, ніби румуни хотіли похизуватися перед українською делегацією перевагами стадіону.

Лише Олександр Шовковський, який зазвичай виходить на тренування першим, але цього разу, через участь у прес-конференції, з’явився на полі пізніше за інших гравців, ніби і не звернув уваги навколо – весь вигляд капітана демонстрував, наскільки зосередженим він виходив на тренування.

Гольові спогади динамівців

Однак для одного гравця київського «Динамо» «Арена Націонале» не стала чимось новим. Джермейн Ленс, виходячи на тренування, встиг перекинутись кількома словами з Крістіаном Маховскі, компанія якого займається організаційними питаннями під час євро виїздів та закордонних зборів київського «Динамо».

«Я ж тут  вже був, я грав на цьому стадіоні рік чи два тому. Пам’ятаю, що я навіть гол тут забив. Приблизно з тієї точки он у ті ворота!» - і динамівський вінгер продемонстрував жестами, звідки він забив гол (додамо, що сталося ця подія 16 жовтня 2012 року. Це був матч відбору до ЧС-2014, у якому Нідерланди розгромили Румунію з рахунком 4:1. Ленс тоді відкрив рахунок на дев’ятій хвилині).

«Справді? Тоді ти повинен вразити ворота і у завтрашньому матчі», - жартома відповів Крістіан. «Так, постараюся забити!», - пообіцяв Джермейн і відправився тренуватись.

До речі, щодо завтрашнього матчу існує ще один історичний збіг. Гру обслуговуватиме бригада арбітрів з Англії на чолі з Майклом Олівером. Він був головним арбітром на матчі кваліфікації до молодіжного Євро-2013 Україна – Словенія. У тій грі, яка відбулася також у 2012 році, а саме 15 серпня на «Оболонь-Арені», і завершилася перемогою «синьо-жовтих» з рахунком 2:0, взяв участь один гравець з нинішнього складу київського «Динамо» - Сергій Рибалка. Він відзначився голом з пенальті, який призначив Олівер. Тож завтра чекаємо на голи від Джермейна та Сергія?!

Шлях від «Національного» в Бухаресті до «Національного» у Варшаві

Ще один цікавий момент, який припав до очей. «Арена Націонале» за своєю конструкцією схожа на стадіон у Варшаві, який також називається «Національний», і який також був побудований зовсім нещодавно, перед Євро-2012. На цих стадіонах задіяна однакова технологія розсувного даху. Нагадаємо, що саме на варшавському «Національному» відбудеться фінальний матч Ліги Європи цього сезону.

Завтрашня гра має стати для київського «Динамо» ще одним кроком на шляху до омріяного вболівальниками фіналу турніру. Майже півшляху вже позаду, а після шести ігор групового етапу, аби пробитися до Варшави, команді потрібно успішно провести ще вісім матчів, почергово здолати ще чотирьох суперників.

Після регламентних п’ятнадцяти хвилин журналістів попрохали залишити стадіон, аби не заважати команді працювати над тактикою. Румуни в цьому плані виявилися більш прискіпливими до регламенту, на відміну від того ж португальського «Ріу Аве», працівники стадіону якого дозволяли представникам ЗМІ знімати все тренування. Під час відкритої частини тренування команда виконувала звичні, як для початку заняття, вправи.

Наостанок кілька слів про погоду. Бухарест зустрів гостей з України непривітною, похмурою погодою. Хоча в переддень гри обійшлося без дощу, і температура повітря була на кілька градусів вища, аніж у Києві, та все ж у повітрі відчувалась висока вологість, яка за прохолодної погоди не надто надихає на перебування на вулиці. Тому головне враження поки що залишили затори на дорогах у центрі міста, через які автобус із представниками ЗМІ долав відстань у чотири з половиною кілометри від готелю до стадіону близько сорока хвилин. На день матчу синоптики прогнозують перемінну хмарність, проте ще нижчу температуру, ніж сьогодні.

Ігор Бондаренко з Бухареста

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер