Золотий бенефіс Олега Блохіна

Золотий бенефіс Олега Блохіна

Ідея проведення матчу-бенефісу легендарного форварда київського “Динамо” Олега Блохіна виникла ще рік тому, в дружній компанії у одному з київських кафе. Олег Володимирович спочатку розмірковував організувати матч “Динамо” та “Баварії” зразка 1975 року. Але, либонь не бажаючи знов програвати, німці ввічливо відмовились від зустрічі, пославшись на хвороби та велику зайнятість.

Підготовку до матчу нинішнього варіанту Олег Блохін розпочав у серпні. Практично самостійно проробив величезний обсяг організаторської роботи , Олег Володимирович показав ще одну грань свого таланту – вміння переконувати на знаходити компроміс у далеких від футболу справах. Тільки одному Блохіну відомо, чого варто у наш нелегкий час провести на центральній спортивній арені країни подібне супершоу, яке, впевнений, назавжди залишиться в пам’яті шанувальників гри мільйонів.

З можливих форматів зустрічі було вибрано найоптимальніший – збірна СРСР грала проти збірної Світу. Прізвища більшості гравців, що вийшли на поле красеня-стадіону НСК “Олімпійський”, золотими літерами вписані до історії світового футболу. Ще кілька десятиліть тому вони “сяяли” в найіменитіших клубах світу, одночасно захищаючи кольори своїх збірних на найпрестижніших світових та континентальних форумах. І ось вони зібралися разом, привітати свого колегу, найкращого футболіста однієї шостої частини планети, з ювілеєм.

Цей чудовий вечір Олегу Блохіну допоміг організувати не один десяток спонсорів. Ось лише де які з них:: генеральний партнер – “Промінвестбанк”, ФК “Динамо” (Київ). Ексклюзивний партнер Nemiroff. Головні технічні партнери Укртелеком та Utel. Організатор Фонд підтримки соціальних програм Олега Блохіна. Свято пройшло за підтримки Київської міської державної адміністрації, Держкомспорту та МВС України.

28 вересня – п’ятниця
Збірна СРСР – Збірна Світу – 4:4 (0:2).

Київ, НСК «Олімпійський». 20000 глядачів.

Голи: Михайличенко (52, 65), Протасов (57), “Павло” (69) - Рошто (22), Саравакас (32), Блохін (59, з пен), Туре (61).

Збірна СРСР: Дасаєв, Дем’яненко, Хідіятулін, Сулаквелідзе, Чивадзе, Оганесян, Гладилін, Буряк, Черенков, Беланов, Блохін. На заміну виходили: Роменський, Баль, Гаврилов, Горлукович, Заваров, Казаченок, Кузнецов, Михайличенко, Протасов, Саленко, Шенгелія, Ярцев, Яремчук, Якубик, а також «наша надія» юний Павло. Тренер: Микита Симонян.

Збірна Світу: Белл, Кальц, Ван дер Керкгофф, Аморос, Рошто, Сікс, Хергет, Радукано, Саравакас, Альтінтас, Мозині. На заміну виходили: Бурденськи, Боровка, Саволді, Туре, Чолак, Шульц, Блохін. Граючий тренер: Дітер Бурденськи.

Влучно висловився перед початком матчу Олег Блохін: “Упродовж усіх 70-ти хвилин на полі точиметься безкомпромісна боротьба, настільки, що букмекери зможуть робити ставки на підсумок двобою”. Ювіляр як у воду глядів. Нібито відкинувши зайві –надцять років та кілограмів гравці влаштували справжній урок футболу для молодого покоління, показав, що поступаються йому лише в швидкості. Філігранна техніка та відточені передачі не раз зривали оплески глядачів, що прийшли, не дивлячись на суцільну зливу, знов побачити кумирів своєї молодості.

Вже в першому таймі “світ” повів – 2:0. На точні постріли Рошто та Саравакаса “совки” відповіли нереалізованим пенальті (чудово зіграв Белл) та безліччю втрачених вигідних моментів. Але вже на початку другого тайму вийшовши молодь (переважно “Динамо” зразка 86-го) зусиллями Михайличенко та Протасова зрівняла рахунок. Варто помітити, що нинішній керманич динамівців був цього вечора одним з кращих на полі. За п’ять хвилин до кінця зустрічі йому вдалось забити ще один гол, але на той час збірна СРСР програвала вже 2:4. За лічені хвилини до фінального свистка зійшовша на небосхил майбутня зірка світового футболу на і’мя Павло влучним ударом у кут воріт зрівняла рахунок. Не розібравшись у ситуації голкіпер, та за сумісництвом головний тренер Світу Дітер Бурденськи, ще довго не міг піднятися з мокрого газону... Зустріч так і закінчилась бойовою нічиєю 4:4!

Кульмінація вечора настала після фінального свистка арбітру, коли відбулось нагородження пам’ятними медалями учасників зустрічі та увінчання легендарного спортсмена сучасності Олега Блохіна. Під неперевершеної краси нічний феєрверк та вже набувшої статус музичного шедевру пісню “Виват, Король!” у виконанні чарівної Тамари Гвардцителі, присутні стоячи оваціями проводили свого улюбленця.

Наприкінці вечора Олег Блохін сказав: “Я вдячний усім, хто допоміг організувати це чудове свято. На жаль, погода не дозволила сьогодні зібрати повний “Олімпійський”, але, вважаю, присутні не пожалкували про свій вибір. Увесь збір матчу піде на підтримку дітей-інвалідів, дітей-сиріт і ветеранів параолімпійського руху”.

Приємний подарунок зробили друзі спартаківці. Окрім футболки з одинадцятим номером від свого клубу та РФС, червоно-білі передали уславленому футболісту 10 персональних комп’ютерів від Віктора Чорномирдіна. Вони, за словами Олега Володимировича, знайдуть своє місце в 144-й загальноосвітній школі, де і навчався уславлений київський динамівець”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер