»Зоря» – «Динамо»: як це було

»Зоря» – «Динамо»: як це було

Історія протистоянь «Динамо» і луганської «Зорі» тягнеться ще із союзних часів. А за час проведення чемпіонатів незалежної України команди зіграли відносно небагато матчів – 15. Перевага на боці «Динамо» – 11 перемог, лише три нічиї і одна поразка. Різниця м’ячів – 35:6 на користь «Динамо».

В історії взаємин «Динамо» і «Зорі» є достатньо тривалий період, коли команди не зустрічалися між собою в рамках чемпіонату України, оскільки впродовж 10 років, з 1996 до 2006 року, «Зоря» виступала в нижчих лігах.

Найрезультативніші матчі завершилися з рахунком 5:0 на користь «Динамо» (4 чемпіонат України та перше коло нинішньої першості). Частіше ж за все в протистояннях «Динамо» і «Зорі» фіксувалися рахунки 4:0, 1:0 і 2:1 (кожний – тричі). В останніх дев’яти поєдинках між командами «Зоря» забила лише два м’ячі у ворота «Динамо», при цьому в свої пропустила 26!

Найкращим бомбардиром матчів «Динамо» проти «Зорі» є півзахисник «Динамо» 90-х років Віктор Леоненко. На його рахунку 5 результативних ударів. Найрезультативнішим гравцем луганчан у матчах проти «Динамо» є колишній тренер донецького «Металургу» Олександр Севідов (2 голи).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер