Зураб ОЧИГАВА: «Мені дуже імпонує гра «Динамо»

Зураб ОЧИГАВА: «Мені дуже імпонує гра «Динамо»

- Зурабе, напевно, ти відчуваєш себе одним із героїв матчу проти «Авангарду» – ти забив гол, а на останніх хвилинах вибив м'яча з лінії порожніх воріт своєї команди...

- Та ні, що ви, не відчуваю. Як і всі, я виконував установку тренера. Ми мали грати чітко за своїми позиціями, тобто моїм завданням у разі виходу Жори Бущана з воріт було підстрахувати його, що я й зробив. А під час кутового, коли я забив гол, моїм завданням було набігати до центральної зони, трохи ближче до ближньої стійки. Я все виконав, і сталося так, що забив гол. Тобто, ми виконували установку тренера, й це дало свої плоди.

- Для захисників зазвичай забиті голи є подією. Чи часто ти забиваєш та чи надаєш цьому значення?

- Особливого значення цьому я не надаю. Якщо й забиваю, то найчастіше після розіграшу стандартних положень. Якось особливо цій події я не радію, але все ж завжди приємно стати автором гола.

- У стартових п'яти турах ти незмінно був гравцем стартового складу. Що можеш сказати про ці матчі? Ти вже повністю «влився» до гри своєї нової команди?

- Мені дуже імпонує гра «Динамо». Тренер вимагає від нас грати в короткий пас, виходити «низом» із оборони. Кожен із нас знає, що він має робити. Це дуже подобається будь-якому футболісту, який хоче розвиватися. Тому я бачу в «Динамо» лише одні плюси.

- Для центральних захисників дуже важливо взаєморозуміння один із одним. Ти граєш у парі з Антоном Братковим, що можеш сказати про свого партнера? Розумієте вже один одного із напівслова?

- Антон – дуже досвідчений гравець. Я у нього вчуся, та й не лише у нього, а й у багатьох інших хлопців із нашої команди. Ми намагаємося один одному підказувати, радити на полі, з кожним днем усе більше й більше вдосконалюючи наше взаєморозуміння.

- Як загалом оціниш старт сезону для «Динамо-2»?

- Непоганий старт. Щоправда, ми програли один матч, та й у грі з «Миколаєвом» могли досягти кращого результату, взяти три очки. Але все одно 10 очок у п'яти іграх – доволі-таки непоганий результат. Будемо намагатися витискати максимум із кожної гри й, що найголовніше, прогресувати.

- Судячи з коментарів головного тренера, у стартових матчах «Динамо-2» відчувало певні труднощі в атаці, при реалізації моментів, а до гри в обороні претензій було набагато менше. Вадим Анатолійович задоволений грою захисників?

- Кожен футболіст, а тим паче захисник, знає, що головне позаду зіграти «на нуль», а попереду моменти для взяття чужих воріт завжди будуть, ми їх реалізуємо та візьмемо свої очки. Але позаду ми маємо намагатися зіграти «на нуль»!

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер