Звичний графік медичних процедур у «Борисі»

Звичний графік медичних процедур у «Борисі»

Цього разу для медогляду було передбачено один день. У клініці зібралися всі футболісти, які брали участь у вчорашньому тренуванні, а також до них приєдналися Сергій Сидорчук, Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв та Роман Безус.

Подібний захід чекає й на решту команди після повернення до розташування клубу.

Відзначимо, що разом із командою проходив медобстеження й футболіст U-19 Віктор Циганков, який, незважаючи на чутки про те, що він може залишити «Динамо», досі залишається в Києві. А на питання, чи планує він переходити до іншого клубу, Віктор відповів, що це поки що невідомо.

У середу футболісти почали приїжджати до клініки на 9-у ранку. Раніше за всіх з'явилися Олександр Шовковський, Максим Коваль, Євген Макаренко, Сергій Люлька, Євген Селін, Олександр Рибка.

Незабаром прийшли Артем Кравець, Данило Сильва. Також раніше впоратися з медоглядом вирішили Андрій Цуріков, Сергій Сидорчук, Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв.

У порядку черги гравці заходили до кабінетів невропатолога, терапевта, травматолога, окуліста, лора.

Зробили кардіограму, УЗД черевної порожнини та серця. Також здали весь спектр аналізів, поміряли тиск та антропометричні дані. Причому, найбільше часу футболісти проводили в кабінеті УЗД, оскільки обстеження було більш ніж ретельним.

Як і в попередні рази, пройшли динамівці й додаткову діагностику – ультразвукове дослідження судин шиї та головного мозку. Пов'язано це з тим, що гравці часто б'ють по м'ячу головою й у них відбуваються навантажувальні зміни в шийному та грудному відділах хребта, які вимагають особливого контролю.

Цього разу жодних змін чи нововведень під час медогляду не було, що й підтвердив командний лікар Леонід Миронов:

- Сьогодні був плановий медогляд, який повторюється кожного року з регулярністю приблизно раз на шість місяців. Футболісти проходять традиційних лікарів, додаються деякі обстеження, наприклад, денситометрія (це найточніший спосіб вимірювання щільності кісткової тканини). В усьому іншому – нічого нового, жодних консультацій, яких не було раніше. Словом, відбувалося все те, до чого футболісти звикли. На щастя, серйозних проблем зі здоров’ям в жодного не виявлено, є поточні питання, які будуть усунені вже під час зборів. Та частина гравців, які зараз не пройшли медогляд, зроблять це дещо пізніше, перед тим, як приєднатися до команди вже в Австрії. Що стосується результатів аналізів, вони будуть відомі пізніше, їх передадуть нам в електронному вигляді.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер