Артем Бєсєдін: «За цей місяць я маю виконати великий обсяг роботи, щоб відправитися з командою на збори»

Артем Бєсєдін: «За цей місяць я маю виконати великий обсяг роботи, щоб відправитися з командою на збори»

Нападник Артем Бєсєдін, який продовжує відновлюватися після тяжкої травми, яку він отримав під час матчу Євро-2020 Україна – Швеція, розповів про перебіг своєї реабілітації.

- Артеме, на якому етапі зараз твоє відновлення?

- Оскільки у Києві зараз холодно, команда у відпустці та умови для відновлювальних тренувань не найпридатніші, і з огляду на те, що з моїм коліном бігову роботу в таких умовах робити небажано, було прийнято рішення на 10 днів поїхати тренуватися до країни з теплим кліматом. Там мені допомагав тренуватись наш клубний реабілітолог Володимир Ярмошук. Мене полетіла підтримати і моя сім'я.

Ми виконали там хорошу роботу – і бігову, і силову. Все йде за планом. Не хочеться щось зараз загадувати, але головне, що коліно добре реагує на роботу, немає сильних больових відчуттів. Сьогодні день домашнього відпочинку, після чого продовжуватиму працювати вже в залі на нашій клубній базі.

- Клубні лікарі кажуть, що твоє відновлення йде навіть швидше, ніж очікувалося, враховуючи характер травми…

- Я ж не знаю, як має проходити відновлення, лікарям видніше. Звичайно, що б не говорили лікарі, мені самому здається, що я довго відновлююся, адже дуже хочеться вже впевненіше почуватися на полі та якнайшвидше повернутися. Але я розумію, що травма непроста, і треба витримати усі прописані терміни. Добре, що все йде за планом, без жодних перешкод. Потрібно і цьому радіти. До зборів ще приблизно місяць, і я маю зробити великий обсяг роботи щоб поїхати з командою на збори.

- Є ймовірність, що на зборах ти вже займатимешся у загальній групі?

- У будь-якому випадку, входити до тренувального процесу потрібно буде поступово, обережно. Відразу тренуватися з максимальним навантаженням я, мабуть, навряд чи зможу. Дивитимемося за результатами, порадимося з лікарями, вони скажуть, що можна буде робити на певному етапі, а що не можна.

- У новорічно-різдвяні свята ти будеш зайнятий думками про тренування?

- Звичайно. Було б добре ще раз з'їздити до якоїсь країни з теплим кліматом, аби потренуватися на м'якому, натуральному футбольному полі. Такі умови мені потрібні на цьому етапі відновлення. Поки що думаємо. З завтрашнього дня тренуватимуся на базі в залі, спробую бігати в манежі – подивимося, як коліно реагуватиме на штучне поле, і вже від цього відштовхуватимуся. Самі свята плануємо відзначати вдома, у родинному колі.

- Хто тебе підтримував упродовж цього непростого періоду, який тривав уже півроку?

- Усі мої близькі, друзі надавали моральну підтримку, а насамперед – моя сім'я, яка відіграла важливу роль у моїй реабілітації. Найголовніше, що мене підтримував Містер Луческу, і весь тренерський штаб. Хлопці з команди дзвонять, цікавляться як справи. Те, що головний тренер постійно цікавився ходом відновлення, дуже важливо для футболіста в емоційному плані, адже ти знаєш, що тренер на тебе розраховує. Це відіграло велику роль та допомогло прискорити процес реабілітації.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер