«Барселона» - «Динамо»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Барселона» - «Динамо»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

Наставник київського «Динамо» Мірча Луческу провів пресконференцію на «Камп Ноу» напередодні завтрашнього протистояння з «Барселоною» в 3-му турі Ліги чемпіонів.

- «Барселоні» необхідна перемога через результати перших турів...

- Це незвичайний сезон. Майже всі топ-клуби після двох стартових турів Ліги чемпіонів потребують перемог. Не тільки «Барселоні» необхідні очки, але і ми їх потребуємо.

- Як ви можете прокоментувати стан справ у «Барселоні»?

- Те, що відбувається в «Барселоні», - це нормально в умовах побудови нової команди. Зберегти команду - завжди легше, ніж будувати заново. Тому «Барселоні» зараз потрібен час.

У каталонців багато молодих перспективних гравців, але для прогресу їм необхідні командні результати. Зрозуміло, що команда будується не тільки з молодих гравців, потрібні і досвідчені виконавці. Думаю, що прихід Агуеро, який має величезний досвід у міжнародних матчах, дасть новий імпульс молодим гравцям і допоможе їм у розвитку.

Я згоден із Куманом, що «Барселоні» буде складно розраховувати на щось у цьому сезоні Ліги чемпіонів. Команди в цьому турнірі дуже потужні та сильні. Він дуже ризикує, задіюючи молодих гравців. Це було видно в матчі з «Баварією». Залишається побажати уболівальникам «Барселони» зберігати терпіння стосовно Кумана та результатів команди.

- Чи може взяти на себе роль лідера Ансу Фаті?

- Не все залежить від нього. Йому складно, тому що в такому великому клубі великий тиск із боку уболівальників, преси. Він повинен витримати цей пресинг. Але це нелегко.

- Хто міг би змінити Рональда Кумана біля керма команди?

- Куман зараз переживає найскладніший тренерський період, який може бути в футболі. Період, коли закінчився цикл, на місце досвідчених майстерних гравців приходить молодь, і потрібно заново будувати команду, терпіти. На даний момент я не бачу іншого тренера, який може справлятися краще, ніж Куман.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер