«Динамо» U15 провело контрольний матч із «Борусією» (Дортмунд) U15/U16

«Динамо» U15 провело контрольний матч із «Борусією» (Дортмунд) U15/U16

У середу, 28-го вересня, команда динамівської академії вікової категорії U15 (футболісти 2008-го року народження) провели черговий контрольний поєдинок у Німеччині, де вже другий місяць перебувають на запрошення місцевого ФК «Кельн». Тут динамівські команди мають можливість повноцінно тренуватись та проводити товариські матчі з провідними німецькими академіями.

Цього разу динамівці зустрілися із однолітками із дортмундської «Борусії», академія якої вважається найкращою у Німеччині.

У грі, в основному, взяли участь футболісти U15 під керівництвом тренера Євгена Лозинськго, до яких приєдналися кілька гравців U16 (тренер Юрій Дмитрулін). За таким же принципом сформували свій склад і дортмундці. Поєдинок тривав два тайми по 40 хвилин, вийшов видовищним та результативним.

З перших хвилин динамівці взяли м’яч під свій контроль, але контролювали його на своїй половині поля. У перші хвилини на полі було багато боротьби і до небезпечних моментів справа не доходила. Першого удару завдала наша команда – вийшло несильно, і воротар м’яч забрав. Незабаром на ударній позиції опинився Андрейко - після рикошету від захисника м’яч знову прилетів до рук воротаря. У середині тайму німці змогли перемістити гру на динамівську половину поля і одного разу завдали небезпечного удару із вигідної позиції – м’яч пролетів зовсім поруч зі стійкою. Решта спроб не були такими гострими – кілька разів м’яч пролітав набагато вище поперечини.

Тим часом біля протилежних воріт киянам вдавалися хороші стрімкі контратаки. У результаті однієї з них ледь не забив Люсін, але після його удару сфера опинилася в руках у воротаря. Найреальніша можливість вийти вперед у наших хлопців була на 30-й хвилини, коли Андрейко заробив пенальті після того, як суперник збив його у власному штрафному майданчику. Вирок взявся виконувати сам постраждалий, але не зміг переграти воротаря – він у стрибку відбив м’яч у лівому куті воріт.

Не сумував і Роєнко – за сім хвилин до свистка на перерву він зумів зреагувати на удар суперника із меж штрафного майданчика. Останні хвилини тайму виявилися насиченими та багатими на результативні події. Одна з атак українців завершилася ще одним порушенням правил проти Андрейка у чужому штрафному майданчику. Цього разу до «позначки» підійшов Кирило Рибак та впевненим і сильним ударом спрямував м’яч у сітку.

На жаль, засмучувалися гравці «Борусії» недовго: вже через хвилину гравцю суперника вдалося виконати навіс з правого флангу до штрафного майданчика, а його партнер головою переправив м’яч у сітку. Роєнко до м’яча дотягнувся, але змінити траєкторію його польоту не зміг.

На другий тайм тренерський штаб суперника випустив старших хлопців 2007-го року народження, і це одразу стало відчуватися. Адже гра стала проходити біля воріт динамівців. У результаті «Борусія» змогла двічі відзначитися впродовж п’яти хвилин. Надалі кияни вирівняли гру та провели кілька хороших, перспективних контратак. Але, на жаль, у завершальній стадії нашим хлопцям трохи не вистачало влучності.

Через різницю у віці, зрості та антропометричних даних, наші хлопці не рідко отримували по ногах від суперника – і лікарям доводилося надавати допомогу нашим хлопцям. Щоб скоротити відставання у рахунку, кияни також намагалися використовувати стандартні положення, але подача від кутової позначки вийшла невдалою – і воротар забрав м’яч.

У час, що залишився до фінального свистка команди обмінялися забитими м’ячами. Спочатку відзначитися вдалося господарям: чергова атака суперника завершилася влучним ударом  у дальній кут воріт. А одразу після цього Федоренко опинився з м’ячем на правому фланзі, фінтами «розхитав» захисника, увійшов до штрафного майданчика, змістившись у центр, та відправив м’яч точно у кут воріт німців, встановивши остаточний рахунок.

Товариський матч

«Борусія» U15 - «Динамо» U15 – 4:2 (1:1)

«Динамо»: Роєнко (Олейник, 56), Перкатюк, Коновалов (Галкін, 56), Чубатюк (Сергієнко, 56), Дорошенко (Панімаш, 41), Романюк (Белев’ят, 52), Люсін (Кушенко, 41), К.Рибак (Богомолов, 49), Андрейко (Марченко, 64), Федоренко, Левринець-Чиргадзе (Калінкін, 41).

Голи: (37), (47), (52), (74) – К.Рибак (35, з пен.), Федренко (76)

Нереалізований пенальті: Андрейко (30).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер