Еміль Карас: «Буяльський швидко знаходить спільну мову з новими футболістами»

Еміль Карас: «Буяльський швидко знаходить спільну мову з новими футболістами»

Асистент головного тренера ФК «Динамо» Еміль Карас прокоментував домашній матч киян проти «Миная» (2:0).

- Найголовніше, що сьогодні здобули перемогу. Могли виграти і з більш переконливим рахунком, але в плані реалізації у нас були проблеми. Видно, що тільки початок сезону і ми ще не увійшли до ігрового ритму. Створюємо моменти, але мало забиваємо, тому не дограємо впевнено до кінця матчу. Суперник відчуває, що може нав'язати боротьбу, а ми віддаємо ініціативу. І суперники намагалися в кінці гри забити принаймні гол престижу.

Ми пропустили кілька контратак – такого не повинно бути. Потрібно зберігати концентрацію протягом усього матчу. Ну і, звичайно, в завершенні атак хочеться бачити більше якості, більше голів. Коли ми не забиваємо, суперник, який у нас сьогодні був хороший, отримує кураж, упевненість і починає створювати нам проблеми, моменти біля наших воріт. Але в цілому наша перемога заслужена.

- У першому таймі «Динамо» скористалося помилками молодої команди, у якої, до того ж, підготовка до сезону була доволі зім'ятою?

- Нам суперник сподобався. Вони добре грали і з «Олександрією», де здобули перемогу. І сьогодні в матчі з нами вони виглядали впевнено. Хороший колектив, хороший тренер. Нам було нелегко. Гадаю, в чемпіонаті з цією командою будуть рахуватися.

- Прокоментуйте яскраві моменти першого тайму – взаємодію Раміреса та Буяльського і дебютний гол Раміреса.

- В епізоді з першим м'ячем розіграли чудово. Шкода, що Ерік не реалізував свій перший момент, коли вийшов віч-на-віч із воротарем. Напевно, йому поки складно, потрібен період на адаптацію після іншого чемпіонату, у новій команді, з новими партнерами. Не все так легко. Але Буяльський швидко знаходить спільну мову з новими футболістами. З ним легко грати, він дуже рухливий. У моментах, які ми створювали, всі м'ячі проходили через Буяльського.

- Чого все-таки не вистачило команді, щоб забити третій гол і остаточно зняти інтригу?

- Ми були близькі до третього голу, але кожен раз нам чогось не вистачало в завершенні. Є моменти, коли своєю слабкою ногою потрібно бити не на силу, а на точність. Коли б'єш на силу слабкою ногою, м'яч може звалитися. Але хлопці хотіли забити. Будемо сподіватися, що в наступних іграх вони підкоригують свій приціл.

Гравці приймають рішення самі на футбольному полі, у штрафному майданчику. Вони на те і футболісти, щоб зіграти нестандартно. Завжди хочеться щось вигадувати, але іноді буває, що потрібно зіграти просто і якісно – і тоді все вийде. Мабуть відчули впевненість, хотіли зробити щось особливе. Тому не виходило.

 - Заміни були плановими?

- Плановими їх не можна назвати, тому що ніколи не знаєш, що може статися на полі. У когось гра не піде, у когось травми. Коригування виходило від Містера. Він говорив, що потрібно робити. Йому зверху все видніше. В принципі, по хвилинах ми не проговорювали, але по замінах вже знали хто кого буде міняти. Тільки у якихось непередбачених випадках була б інша заміна, а так, в принципі, вони були підготовлені.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер