Ігор Костюк: «Діяли на контратаках, але свої моменти, на жаль, не реалізували»

Ігор Костюк: «Діяли на контратаках, але свої моменти, на жаль, не реалізували»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував виїзний матч Юнацької Ліги УЄФА проти «Барселони» (0:0).

- Нічия - закономірний результат, виходячи з того, як розвивалася гра?

- Якщо дивитися за змістом гри, то ми віддали супернику перевагу, але тільки на його половині поля. У такому ключі діяли на контратаках, але свої створені гольові моменти, на жаль, не реалізували. У них були можливості забити, у нас, але якби в першому таймі нам вдалося реалізувати свій момент, то гра могла перевернутися на 180 градусів та міг би повторитися сценарій попередніх матчів із «Бенфікою» та «Баварією» - коли команда розкривається, то з'являється простір. Хоч суперник і шанобливо поставився до нас, уважно діяв в обороні, але все ж кілька моментів своїх ми створили.

- Якщо в першому таймі вдавалося досить високо пресингувати, то в другому вже зустрічали суперника нижче. Такою була установка або вже не вистачало сил?

- Все виходило з гри. Якщо захист та півзахист встигав підтискати, то вдавалося пресингувати вище. В іншому випадку гравці атаки опускалися нижче, перекривали зони, щоб команда суперника не грала через середину.

- У вас були доволі пізні заміни. Ті, кого поміняли, вже були без сил?

- Ми бачили, що і у половини гравців суперника були судоми, але і Самба, і Волошин, навіть досить втомлені, давали достатньо швидкості, чинили тиск та тримали в напрузі захист. Середину не змінювали, оскільки Бражко з Яциком справлялися, Царенко поміняли, бо Антон втомився. Випустили Горбача та Скрипника, оскільки треба було освіжити, хлопці мали чинити тиск та не дозволяти супернику спокійно розвивати атаки.

- Ви зіграли з усіма трьома суперниками по групі. Хто з них був найскладнішим?

- Поки «Барселона» - це команда, яка створила нам чимало проблем. Але я подякував хлопцям, сказав, що сьогодні вони повністю виконали те, про що ми домовлялися. Звичайно, були певні шорсткості, але ті гольові моменти, які ми створили, мали принести результат. Ми здобули одне очко, тепер у нас їх сім, і воно піде нам на користь.

- Про що ви розмовляли з командою в центрі поля після матчу?

- Це була вдячність гравцям, тому що сьогодні вони дійсно провели досить напружену важку гру, віддали багато сил. Ми говорили про те, що вони мають розуміти - лише через такі ігри з такими суперниками вони будуть прогресувати та зростати.

- У попередніх матчах чемпіонату втрачалися очки через свої помилки. Сьогодні вони були?

- Ми розуміємо, що чемпіонат України та Юнацька Ліга УЄФА - це два різних турніри. Плюс гравці роз'їжджалися по збірних. Ми бачимо, що і дорослі команди на цьому обпікаються, плюс ми побачили, як «Шахтар» U19 приїхав після збірної - і програв «Зорі» з великим рахунком. Це неминучість, яку ми намагаємося нівелювати за рахунок гравців із резерву. Але, на жаль, на сьогоднішній день ті футболісти, які у нас знаходяться, не можуть скласти гідну конкуренцію гравцям основного складу.

- Сьогоднішня гра ваших підопічних була близькою до ідеальної?

- Близько - так. Хлопці виконували всі наші прохання, і концентрація була трохи кращою. Минуло достатньо часу, вже 10 днів, протягом яких ми тренуємося разом, і ми приводимо їх до тями, і вони вже більш сконцентровано діють на футбольному полі, ніж коли вони приїжджають зі збірних та після матчів Юнацької Ліги УЄФА.

- У домашньому матчі, при наявності вболівальників на трибунах, «Барселону» чекає хороший прийом?

- Звичайно, будемо аналізувати сьогоднішню гру і за рахунок чого можемо здобувати очки в Києві.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер