Ігор Суркіс: «У грі з «Баварією» потрібно боротися та доводити, нікого не боятися»

Ігор Суркіс: «У грі з «Баварією» потрібно боротися та доводити, нікого не боятися»

Президент «Динамо» поділився враженнями від матчу із «Чорноморцем», який відбувся на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, а також очікуваннями від поєдинку Ліги чемпіонів проти «Баварії». 

– Ви дозволили зіграти орендованим футболістам. Чому?

- Інакше у «Чорноморця» не було би кому грати. Сьогодні ці хлопці переглянули, як треба грати. Вони ж усі хочуть виступати у київському «Динамо». І багато хто з них ображається. Нехай показують свій рівень, доводять та грають. Та й по-перше дозвіл грати орендованим дав головний тренер. Я в ці питання не лізу. Їм потрібно набиратися досвіду.

- Хто із орендованих гравців вам сьогодні сподобався?

 - За такого рахунку важко сказати, що хтось сподобався. Скорко непогано виглядав на початку зустрічі. Потім почалася нервовість. Пара центральних захисників, на мою думку, відіграла не зовсім якісно. А у другому таймі, коли вийшов Михайленко, стало спокійніше. Я зазвичай нікого не виділяю у чужій команді, бо дивлюся на свою.

- Поясніть феномен Гармаша.

- Я сам собі часто ставлю це питання – це вже досвід, чи майстерність, чи фарт. Він виходить і на перших хвилинах забиває. Дай Боже, щоб це так тривало. Денис – досвідчений футболіст. Іноді не справляється зі своїми емоціями. Але якщо тримає себе в руках, грає з усмішкою – у нього все виходить. А коли він починає нервувати, звісно, у нього нічого не виходить.

Це наш динамівець, він все життя провів у «Динамо». Він мав як прекрасні часи, так і не дуже. Але він доводить все на полі. Його Містер випускає – і він одразу ж забиває. Цей гравець необхідний сьогодні київському «Динамо» насамперед завдяки своєму досвіду, аби показувати молоді, як треба грати.

- Ви сильно здивувалися, коли п'ять хвилин арбітри намагалися з'ясувати, була рука чи ні, призначаючи пенальті?

- Сказати вам відверто? За такого рахунку я такої комедії не бачив скільки живу. І ви, мабуть, теж. Давайте будемо відвертими. А в нас футбол, а не цирк. По п'ять хвилин дивитися, був пенальті чи ні – та краще його скасували б, але не смішили б людей. Видно було, що захисник «Чорноморця» зіграв рукою. Я так розумію, дивилися, чи було поза грою чи ні. Але треба це робити швидко. Нині прийшов новий куратор – можливо, він навчить арбітрів, як треба працювати.

– Кулач забив свій перший гол за «Динамо». Чи заграє цей футболіст у вашому клубі?

- Насамперед, я дуже радий за нього у світлі того, що він дуже довго хворів. Він мав хірургічне втручання в серцевий м'яз у зв'язку з аритмією. Потім він підхопив COVID та дуже довго відновлювався. Але він хлопець дуже роботящий, на тренуваннях віддається повністю. Бажаю кожному футболістові, аби, виходячи на поле, вони віддавалися повністю грі.

І, звісно, ​​нападник має забивати. Бо ж у нас багато нападників, а забиває Гармаш.

- Які у вас очікування від зустрічі з, мабуть, найсильнішим клубом світу?

- Неправильно, якщо ми шукатимемо виправдання – проти нас найсильніший клуб тощо. Потрібно виходити на поле, боротися та доводити. Адже футболісти дивляться на Захід. Саме у таких матчах вони мають доводити, що вони гідні грати у топ чемпіонатах. Збірна ж зіграла гідно з Францією, Іспанією… Потрібно виходити та грати, нікого не боятися. І не робити дитячих помилок, таких, яких ми припустилися в Мюнхені. Ми можемо програти, але дивлячись як – віддаючись грі, борючись до останнього. Ми маємо якісь примарні шанси зачепитися за євровесну. Хотілося б набрати більше очок, забити м'ячі у єврокубках. Дуже цього хотілося б. Хоча я особисто розумію, що «Баварія» це сьогодні топ-клуб і команда показує на сьогоднішній день фантастичний футбол.

- Цей тур у Лізі чемпіонів – ключовий?

- Вважаю, що для продовження боротьби в єврокубках він є ключовим. Звичайно, багато залежатиме від того, як зіграють «Барселона» з «Бенфікою». Але якщо ми зачепимося за очки, і «Бенфіка» не виграє, то ми можемо на їхньому полі поборотися. Ми могли у першому матчі з «Бенфікою» як виграти, так і програти. Хотілося б побачити хороший, якісний футбол. Щоб не було остраху та авантюри в обороні.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер