КУ. 1/4 фіналу. «Динамо» – «Олександрія» – 1:0. Звіт про матч

КУ. 1/4 фіналу. «Динамо» – «Олександрія» – 1:0. Звіт про матч

Це протистояння стало для команд третім в історії турніру.

Усього чотири дні тому команди вже зустрічалися в Олександрії на КСК «Ніка» в рамках чемпіонату, й тоді «біло-сині» перемогли з рахунком 3:1.

Відзначимо, що чотири роки тому саме олександрійці зупинили «біло-синіх» на цій же стадії Кубку. Тоді, як і цього року, вони поступилися киянам у чемпіонаті, зате взяли реванш у Кубку. Але цього разу історія не повторилася, і динамівці не дали нагоди супернику досягти успіху. Щоправда, поєдинок виявився непростим: команди зіграли аж чотири тайми, а долю путівки у півфінал вирішив єдиний гол, який кияни забили в другому екстра-таймі, граючи в меншості.

Обидві команди розпочали гру не надто активно, зокрема, динамівці виконали два кутових поспіль, але до реальних загроз справа не доходила. За перші п’ятнадцять хвилин суперники обмінялися лише перспективними можливостями: у «Олександрії» Банада пробив головою після флангової подачі та Третьяков із лінії штрафного майданчика послав м’яч поруч зі стійкою, а у «Динамо» Буяльський дотепно пропустив м’яч на партнерів, але їх випередив захисник, вибивши сферу подалі. Але потроху господарі перемістили гру до воріт гостей, з кожною атакою все ближче підбираючись до їхніх воріт.

Можливості для ударів мали Кадірі (двічі) та Соль, добре зліва прострілював Миколенко, але ніхто з партнерів не встиг відгукнутися, дальній та неточний удар вийшов у Сидорчука. Зазначимо, що на полі було багато боротьби, причому жорсткої, тому арбітру доводилося часто зупиняти гру, щоб лікарі обох команд могли надати допомогу гравцям.

Другий тайм наша команда розпочала значно активніше. Спочатку головою пристрілювався Шабанов – невдало. А ось наступний момент динамівців ледь не призвів до взяття воріт: Русин із півкола перед штрафним майданчиком влучив у стійку! М’яч відскочив до Буяльського, але на його удар зреагував воротар. А ще за хвилину «Динамо» значно ускладнило собі завдання здобути позитивний результат, коли другу жовту картку отримав Кадірі та залишив свою команду в меншості. Щоправда, динамівці виконали ще кілька кутових поспіль, але отримати вигоду у вигляді забитих м’ячів не вдалося. Підопічні Олексія Михайличенка продовжували більше володіти м’ячем, але без реальних загроз воротам суперника.

Нарешті кияни таки досягли свого, коли після передачі Сидорчука м’яч у сітку відправив Русин. Але після перегляду VAR арбітри гол скасували через начебто офсайд у «Динамо». Тож основний час переможця не виявив, і команди мали зіграти ще два екстра-тайми по 15 хвилин.

Непогану нагоду мав Шепелєв, коли пробивав із меж штрафного майданчика, але його удар було заблоковано. Близьким до успіху був Русин, але на його удар із лінії воротарського майданчика зреагував Паньків.

Щойно розпочалася друга 15-хвилинка, як «Динамо» повело в рахунку. Тепер уже гол було забито за правилами: у завершальній стадії результативної атаки Циганков на швидкості обігрався з Кендзьорою та в дотик послав м’яч повз Паньківа і приніс перемогу своїй команді. Але заради справедливості зазначимо, що гості мали чудову можливість зрівняти рахунок, коли Гречишкін виконував стандарт із меж півкола перед штрафним майданчиком – Бущан спокійно забрав м’яч.

Тож у підсумку мінімальна перемога «Динамо» 1:0 у драматичному поєдинку та вихід до півфіналу Кубка України.

Додамо, що свого суперника по півфіналу динамівці дізнаються у п’ятницю, 13-го березня, коли відбудеться жеребкування цієї стадії, а також буде визначено господаря фінального поєдинку.

Кубок України, 1/4 фіналу

«Динамо» – «Олександрія» – 1:0 (0:0)

11.03.2020. Київ, НСК «Олімпійський», 9567 глядачів.

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 30. Шабанов, 4. Попов, 16. Миколенко, 5. Сидорчук (к), 6. Кадірі, 29. Буяльський (8. Шепелєв, 84), 7. Вербич (18. Андрієвський, 117), 20. Караваєв (15. Циганков, 87), 9. Соль (70. Русин, 46).

«Олександрія»: 79. Паньків (к), 8. Довгий (22. Грицук, 74), 10. Третьяков (26. Шендрик, 118), 11. Мірошниченко, 13. Бухал, 17. Лучкевич, 18. Сітало, 27. Гречишкін, 44. Банада (9. Безбородько, 108), 77. Мишенко (94. Задерака, 34), 90. Дубра.

Гол: Циганков (106).

Попередження: Кадірі (45), Сидорчук (55), Попов (84) – Бухал (58), Довгий (73), Мірошниченко (105), Гречишкін (120+2), Шендрик (120+3).

Вилучений: Кадірі (55, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер